Antena Meniu Search
x

Video Protest cu sute de elevi și profesori la un liceul din Oradea, după ce directorul a fost demis pentru că le-a permis o zi de școală online în scenariul verde

O decizie a inspectoratului școlar generează revoltă în cel mai mare liceu din Oradea. Peste 200 de elevi si zeci de profesori au ieşit în curtea Colegiului Național Emanuil Gojdu pentru a-l susține pe directorul demis. Acesta a fost îndepărtat de la conducere la sfârșitul săptămânii trecute de către inspectoratul şcolar, după ce s-ar fi aflat că nu aplică toate măsurile de relaxare din scenariul verde. 

De Georgiana Botez la 25.05.2021, 13:39
Vezi și

Elevii și profesorii Colegiului Național Emanuil Gojdu nu înţeleg decizia Inspectoratului Școlar de a-l demite pe directorul Florin Nicoară. Spun că este unul dintre cei mai buni manageri pe care i-a avut instituţia de învăţământ, iar rezultatele elevilor sunt o dovadă. 

Elevă: Niciun elev de la Gojdu nu s-a plâns de aceste decizii. Ele au fost luate după ce au fost consultați atât consiliul elevilor cât și părinții. 

Anca Mile, actual director cu delegație: Am fost întotdeauna foarte precauti, de cand a inceput pandemia si nu vrem nici acum, chiar daca lucrurile sunt intr-o curba descendenta, sa riscam nimic. Eu cred ca un dialog intre cele doua institutii putea sa previna asa ceva. 

De ce a fost demis directorul CN Emanuil Gojdu

Pe acelaşi subiect

Vineri după amiază, directorul a fost anunțat că a fost demis pentru că în colegiu nu s-a reluat 100% activitatea fizică la clase și nici nu s-a revenit la durata normală a orelor de curs. 

Mamă elev: Nu m-am asteptat la asa ceva, când lucrurile mergeau foarte bine, colaborarea cu scoala mergea foarte bine, sunt foarte multumita ca parinte si ultimii ani chiar au fost un model de practica in relatia cu parintii. 

Virgil Blage – inspector general: Nicio persoana, niciun inspector general, nu este deasupra legii. În orice domeniu exista o anumita ierarhie. Consiliul, desi scoala a fost avertizata, a hotarat sa mearga o zi cu orele online. Aceasta atitudine de... să nu ii spunem sfidare, ci de a interpreta legea in mod personal nu se întâmplă prima dată. 

Florin Nicoară – director demis: Sunt motive pe care si un elev de clasa a 8-a le-ar da la o parte. Potrivit legii 55, care prevede anumite situatii in stare de alerta, scrie ca se poate organiza scoala online. Pandemia nu a trecut, nu cred sa fie cineva in Europa sau lume sa aiba solutia castigatoare. 

Petiție în sprijinul directorului

Performanţa elevilor nu ar fi fost însă afectată de aceste zile online, spun profesorii. Aşa că majoritatea ar fi semnat o petiţie pentru aducerea înapoi a fostului director.

Anca Mile, actual director cu delegație: Nu îmi face plăcere să preiau toate atributiile, e un lucru pe care trebuie sa il fac din datorie. Eu din postura de director adjunct am colaborat cu domnul director aproape perfect.

Colegiul Emanuil Gojdu este cotat cel mai bun liceu din județul Bihor și în top 10 la nivel național. Elevii au de gând să continue protestele, iar joi vor organiza un marș prin centrul orașului până în fața Inspectoratului. La eveniment au anunţat că vor participa elevi dar și profesori de la alte licee din Oradea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Protest cu sute de elevi și profesori la un liceul din Oradea, după ce directorul a fost demis pentru că le-a permis o zi de școală online în scenariul verde