Antena Meniu Search
x

Ministerul Educației anunță noi reguli pentru înscrierea copiilor în clasa zero

Înscrierea în clasa zero testează din nou răbdarea părinţilor. Ministerul anunţă reguli noi. Nu toţi copiii vor avea nevoie de evaluări psihologice, iar părinţii vor putea să depună cererile de înscriere şi online.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 11.05.2020, 21:12

Vezi și
  • Unii copii ar putea fi supuși unor evaluări psihologice.
  • Procesul de înscriere a copiilor ar urma să înceapă pe 25 mai.

Ministerul Educaţiei propune ca evaluarea dezvoltării copiilor să se facă doar în cazul celor care nu au frecventat grădiniţa şi care nu împlinesc șase ani până la începerea cursurilor, dar şi în cazul celor care se întorc din străinătate.

Chiar dacă nu au șase ani împliniţi în septembrie, dar au mers la grădiniţiă, copiii nu vor mai avea nevoie de evaluare ci vor fi înscrişi la şcoală în baza uneia din partea grădiniţei.

Ministerul Educaţiei propune şi un calendar de înscriere. Pe 25 mai vor fi disponibile online cererile pentru evaluarea copiilor. Între 26 mai şi 30 iunie se va face evaluarea copiilor, urmând ca între 4 şi 7 iulie părinţii să completeze şi să depună fizic sau online cererile de înscriere la şcoală. Abia pe 20 iulie se vor afişa locurile în fiecare unitate de învăţământ.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura între 22 şi 31 iulie. Acestea sunt propopunerile, însă decizia finală a ministerului o vom afla săptămâna aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Ministerul Educației anunță noi reguli pentru înscrierea copiilor în clasa zero