Antena Meniu Search
x

Reguli noi pentru elevii care vor merge la școală

Directorul adjunct al Şcolii din Baia Mare ştie cât de mult a investit unitatea de învăţământ în această perioadă pentru ca elevii să se întoarcă în bănci începând cu 2 iunie.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 15:10

Vezi și
  • Distanţă de 2 metri între bănci.
  • Sălile se dezinfectează.

Cu toate astea, copilul ei care este elev în clasa a VIII-a va continua pregătirea în mediul online.

Delia Petcaş, părinte elev clasa a VIII-a: Provocări au fost începând din luna martie. Încercăm să le facem faţă cu bine. Am luat această hotărâre zic eu, nu pentru că spaţiul şcolar nu este sigur, ci pentru că copilul zic, avem aşa mici probleme de respiraţie.

Mai puţin de jumătate din cei 127 de elevi participă la perioada de pregătire de la şcoală. Odată ajunşi în clasă, copiii vor descoperi noi reguli.

În sălile de clasă au fost amenajate doar 10 bănci. În momentul în care elevii vor ajunge în clasă se vor aşeza în bancă. Iar colegii vor sta la o distanţă de doi metri.

Ioana Popovici, dir. Şcoala Gimnazială Lucian Blaga: Am stabilit 8 grupe, elevii vor veni câte 10, alfabetic. Din 20 în 20 de minute vor veni următorii. Vor avea o pauză în care noi vom aerisi şi vom igieniza sălile de clase, şi vor respecta circuitul aferent procedurii.

Elevii îşi vor arunca masca de protecţie cu care vin de acasă, vor primi alta de la asistentul medical care va efectua şi triajul epidemiologic, apoi se vor dezinfecta. Cei care au temperatură vor fi trimişi acasă.

Milica Stoichiţa, asistent medical: O să anunţăm părintele şi să fie îndreptat înspre medicul de familie.

Perioada de pregătire are loc între 2 şi 12 iunie, iar elevii vor susţine Evaluarea Naţională în data de 15 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Reguli noi pentru elevii care vor merge la școală