Schimb de ture între studenţii din căminele din Iaşi

De Clara Mihociu.
Publicat: 30.10.2020, 13:23.
Actualizat: 30.10.2020, 14:40

A fost agitaţie mare în campusul Universității Agronomice din Iași, exact ca la începutul anului universitar. Asta pentru că zilele acestea, studenții fac rocada.

Cei care timp de 7 săptămâni au luat parte la seminarii și laboratoare pleacă acasă și sunt înlocuiţi de studenții care în prima parte a semestrului au învățat exclusiv online. Nimeni nu şi-a ocupat însă camera din cămin înainte ca aceasta să fie dezinfectată temeinic.

Studenţii s-au trezit cu noaptea în cap ca să îşi facă bagajele pentru casă. De dimineaţă, zeci de maşini au plecat din zona căminelor din Iaşi.

Mădălina este studentă în anul doi. Doar 7 săptămâni a mers la cursuri şi seminarii. Acum, se întoarce acasă, la Dorohoi, şi va lua parte de acolo la orele online.

Studentă: A fost bine pentru că laboratoarele le-am făcut față în față și cursuri online şi a fost ok. Şi acasă nu e așa ca și cum faci la facultate e mai bine. Am un gol așa știu că vin ceilalți anii 3 și 4 și eu trebuie să fac online și mă gândesc că poate cine știe ce-o să mai fie cu virusul ăsta şi poate facem tot aşa, online.

Studentă: Este foarte nu știu toți colegii mei o să vină înapoi, eu o să trebuiască să plec, este foarte greu ne-am obișnuit să facem faţă în față cu sistemul online este foarte complicat pentru noi, pentru că trebuie să fim mult mai atenți la absolut tot.

Imediat după plecarea studenţilor începe procesul de dezinfectare a camerelor.

Peste 900 de studenți trebuie să elibereze camerele de cămin din campusul Universității Agronomice din Iași. Asta însă doar pentru 7 săptămâni. Apoi vor reveni aici și vor trebuie să se mute că și prima dată.

Conf. Dr. Țopa Denis decan Facultatea de Agricultură: Sistemul pus la punct de catre noi a funcționat cu acele dezinfectoare la fiecare intrare în spaţiile de cazare şi în universităţi.

Dacă situația epidemiologică va rămâne gravă, la începutul celui de-al doilea semestru se va face din nou rocada studenților.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Mii de militari și polițiști mobilizați, de urgență, lângă București
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro