Antena Meniu Search
x

Schimb de ture între studenţii din căminele din Iaşi

A fost agitaţie mare în campusul Universității Agronomice din Iași, exact ca la începutul anului universitar. Asta pentru că zilele acestea, studenții fac rocada.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.10.2020, 14:40

Vezi și
  • Peste 900 de studenți trebuie să elibereze camerele de cămin din campusul Universității Agronomice din Iași.
  • În locul lor se vor caza pentru alte 7 săptămâni cei care au învăţat până acum în sistem online.

Cei care timp de 7 săptămâni au luat parte la seminarii și laboratoare pleacă acasă și sunt înlocuiţi de studenții care în prima parte a semestrului au învățat exclusiv online. Nimeni nu şi-a ocupat însă camera din cămin înainte ca aceasta să fie dezinfectată temeinic.

Studenţii s-au trezit cu noaptea în cap ca să îşi facă bagajele pentru casă. De dimineaţă, zeci de maşini au plecat din zona căminelor din Iaşi. 

Mădălina este studentă în anul doi. Doar 7 săptămâni a mers la cursuri şi seminarii. Acum, se întoarce acasă, la Dorohoi, şi va lua parte de acolo la orele online. 

Studentă: A fost bine pentru că laboratoarele le-am făcut față în față și cursuri online şi a fost ok. Şi acasă nu e așa ca și cum faci la facultate e mai bine. Am un gol așa știu că vin ceilalți anii 3 și 4 și eu trebuie să fac online și mă gândesc că poate cine știe ce-o să mai fie cu virusul ăsta şi poate facem tot aşa, online. 

Studentă: Este foarte nu știu toți colegii mei o să vină înapoi, eu o să trebuiască să plec, este foarte greu ne-am obișnuit să facem faţă în față cu sistemul online este foarte complicat pentru noi, pentru că trebuie să fim mult mai atenți la absolut tot.

Imediat după plecarea studenţilor începe procesul de dezinfectare a camerelor.

Peste 900 de studenți trebuie să elibereze camerele de cămin din campusul Universității Agronomice din Iași. Asta însă doar pentru 7 săptămâni. Apoi vor reveni aici și vor trebuie să se mute că și prima dată.

Conf. Dr. Țopa Denis decan Facultatea de Agricultură: Sistemul pus la punct de catre noi a funcționat cu acele dezinfectoare la fiecare intrare în spaţiile de cazare şi în universităţi. 

Dacă situația epidemiologică va rămâne gravă, la începutul celui de-al doilea semestru se va face din nou rocada studenților. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Schimb de ture între studenţii din căminele din Iaşi