Schimbări peste noapte. Noi teste grilă introduse pentru elevii de liceu și gimnaziu
Schimbări peste noapte pentru elevii de clasa a şaptea şi a unsprezecea! Vor avea un examen în plus de luna viitoare. Vor da simularea pentru evaluarea naţională, respectiv pentru Bacalaureat, iar testele vor conţine mai multe exerciţii de tip grilă.
Schimbări peste noapte pentru elevii de clasa a şaptea şi a unsprezecea! Vor avea un examen în plus de luna viitoare. Vor da simularea pentru evaluarea naţională, respectiv pentru Bacalaureat, iar testele vor conţine mai multe exerciţii de tip grilă. Un experiment care ar putea schimba cu totul Bacul, chiar de anul viitor.
În mai puţin de o lună, adică pe 11 martie, elevii de clasa a şaptea şi a opta vor da examenul de simulare pentru Evaluarea Naţională. Decizia luată de Ministerul Educaţiei îi revoltă pe elevi.
Lucrările scrise la matematică şi limba română vor conţine în proporţie de 30 la sută exerciţii cu itemi obiectivi, adică teste grilă. La fel se va întâmpla şi pentru elevii de clasele a unsprezecea şi a douăsprezecea. Iar din 2020, şi Bacalaureatul ar putea conţine exerciţii de tip grilă. O idee propusă şi în trecut, dar anulată la insistenţele elevilor şi profesorilor de Rovana Plumb, pe atunci interimar la ministerul Educaţiei.
- Declaraţia de dragoste a unor elevi din Baia Mare pentru profesorul lor. I-au umplut maşina cu mesaje de apreciere
- Alocaţiile pentru copii aproape se dublează de la 1 martie 2019. Modificarea, votată în Parlament
- Au sau nu voie profesorii să confiște telefoanele elevilor? Au si câte două la ei: "Culmea, părinţii știu"
- Înscrieri la clasa pregătitoare. Părinţii care şi-au făcut viză de flotant pentru un loc la şcoli de renume:...
- Rezultate dezastruoase la simularea de la română. Elevii de a 8-a, încurcați de câți "i" are cuvântul "copiii"
Șefii din educație insistă cu testele grilă
Tot în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educaţiei a fost aprobată astăzi şi structura anului şcolar. Din toamnă, cursurile vor începe mai repede.
Cursurile vor începe în data de 9 septembrie, în loc de 16 septembrie 2019, şi se vor finaliza cu o săptămână mai repede. Vacanţa intersmestrială va dispărea, iar semestrul I se va încheia înainte de vacanţa de iarnă, pe 20 decembrie.
Dacă programul va fi eficient, este posibil ca din anul 2020 cursurile să înceapă şi mai devreme, de la 1 septembrie, până la 1 iunie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰