Antena Meniu Search
x

Doar jumătate din şcolile bucureştene pot chema elevii în bănci

În acest moment doar jumătate dintre şcolile din Bucureşti îşi pot chema copiii la şcoală, cu respectarea normelor din scenariul verde, publicat seara trecută de Ministerul Sănătaţii!

de Lucsandra Săndulescu

la 19.08.2020, 14:03

Vezi și
  • În Braşov ar mai fi nevoie de 276 de săli de clasă.
  • În Maramureș sunt necesare alte 127 de săli de clasă.

Iată şi cifrele: În Capitală am avea un deficit de 2802 săli, în condiţiile în care, aşa cum spuneaţi, distanţa dintre bănci de la 2 metri, la 1 metru.

Mergem mai departe. Ca să se încadreze în nomele impuse, şi în Braşov ar mai fi nevoie de 276 de săli de clasă, în Maramureș sunt necesare alte 127 de săli de clasă, pe lângă totalul de 3.683 de săli, iar în judeţul Dâmboviţa, elevii ar trebui să aibă la dispoziţie de 800 de săli noi, în care să meargă la cursuri, păstrând distanţa socială!

Ceva mai bine la spaţiul necesar desfăşurării cursurilor în siguranţă stau şcolile din Judeţul Covansna!

Acolo însă numărul scăzut de învăţători face ca un dascăl să nu poată preda mai multe ore, pentru mai puţini copii, aşa cum îşi doresc autorităţile. Şi nu este singurul loc din ţară cu această problemă!

În Judeţul Braşov este nevoie de 200 de cadre didactice în plus, pentru a putea chema toţi copiii la şcoală. Şi Satu Mare are nevoie de 372 de dascăli noi, iar Capitala are cel mai mare deficit de cadre didactice- peste 9000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Doar jumătate din şcolile bucureştene pot chema elevii în bănci