Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Simulare Bac 2022. Elev: "Când am auzit ca e Testament, am fost fericit că nu mi-l scriu pe al meu!"

Încep emoţiile pentru elevii de clasa a 12-a. Astăzi a avut loc prima probă la simularea pentru Bacalaureat. Chiar dacă e doar o probă de verificare, opt elevi au fost eliminaţi din săli pentru tentativă de fraudă. Iar peste 30.000 au absentat de la examen. Subiectul care le-a dat bătăi de cap celor mai mulţi a fost poezia.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 28.03.2022 , 21:49

Elev: Cum să fie? Cum ar zice, am picat pe subiect. Nu vă spun, am fost foarte bucuros. Când am auzit ca e Testament, am fost fericit că nu mi-l scriu pe al meu!

Cu chef de glume. Aşa au ieşit pe poarta şcolii mulţi elevi pe care simularea nu i-a prins nepregătiţi. Mulţi s-au bucurat să vadă poezia pe foaia de examen. 

Elevă: În ultimii ani nu prea s-a dat poezie și noi credem că o să pice de dată asta poezie și la Bac. A fost bine, a picat Testament și o învățasem. 

Vezi și

Fără meditaţii, însă, nimeni nu reuşeşte să ia nota pe care şi-o doreşte, spun adolescenţii. Iar pentru asta părinţii scot din buzunar peste o mie de lei pe lună.

Pe acelaşi subiect

Elevă: Eu m-am pregătit destul de mult, fac și meditații, m-am pregătit și în weekend. 

Reporter: Se poate Bac fără meditaţii?

Elevă: Sincer e destul de greu, mai ales în învățământul nostru. Noi învățăm eseuri făcute de alți oameni, avem 12 opere, 12 autori...

Reporter: De ce avem nevoie şi de meditaţii pentru Bac? 

Elevă: Pentru că e foarte greu să ții pasul cu școala, mai ales acum cât am stat online, e imposibil fizic să recuperezi atât de mult singur. 

Profesorii nu cred că e nevoie de meditații pentru o notă bună la Bacalaureat

Camelia Săpoiu, profesor la Colegiul Spiru Haret: Sper din tot sufletul să nu facă meditații. Da, se poate fără meditații. E o modă la nivel național cea a meditațiilor! S-a dat la profilul umanist Ion Barbu, nu e un subiect ușor, iar la real Tudor Arghezi, tot poet modernist. Totul de nivel mediu!

Dificultăţi au întâmpinat elevii la argumentarea despre păstrarea discreţiei in viaţa privată. 

Reporter: Ai nevoie de nota de la Bacalaureat? 

Elev: Absolut deloc. 

Reporter: Deci nu te interesează cât iei la Bac?

Elev: Absolut deloc!

Notele nu vor fi trecute în catalog decât dacă elevii sau părinţii cer în scris acest lucru. Chiar şi aşa, din cei peste 150.000 de tineri eligibili, nu s-au prezentat la simulare nici măcar 120.000.

Mădălina Iacob, reporter Observator: După proba la limba şi literatură română, urmează marţi proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie, miercuri proba la alegere, iar afișarea rezultatelor se va face în dată de 14 aprilie. De săptămâna viitoare urmează simulările și pentru Evaluarea Naţională. 

Calendar simulare Bacalaureat 2022

28 martie - Limba Română 

29 martie - Matematică, Istorie 

30 martie - Proba la alegere a profilului 

14 aprilie - Afişarea rezultatelor 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Educatie » Simulare Bac 2022. Elev: "Când am auzit ca e Testament, am fost fericit că nu mi-l scriu pe al meu!"