Simulare Evaluare Națională 2021. Elevii dau astăzi proba la Matematică

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 30.03.2021, 09:10.
Actualizat: 30.03.2021, 13:31

Simularea Evaluării Naționale 2021 continuă marți cu proba la Matematică pentru elevii de clasa a 8-a. Ministerul Educației anunță că 124.931 de elevi au fost prezenți luni la proba de Limba și literatura română a simulării examenului de Evaluare Națională, ceea ce reprezintă 90,5% din totalul elevilor eligibili.

Notele obţinute la simulare nu sunt trecute în catalog. Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Potrivit unei adrese a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ fără restricţii din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

Citește și:

„Având în vedere faptul că în perioada 22 - 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în document.

Simularea examenului de Evaluare Națională - calendar

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, în perioada 29 - 31 martie 2021, este organizată la nivel național simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a. Marţi, 30 martie, este programată proba scrisă la Matematică, iar în 31 martie - proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 16 aprilie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale în anul şcolar 2020-2021 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în şcolile aflate în localităţi carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a II-,a a IV-a şi a VI-a vor putea fi organizate după ieşirea din carantină, iar programul naţional de acţiuni remediale se va desfăşura în toate şcolile aflate în localităţi în care rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Evaluarea Naţională 2021, în luna iunie

Evaluarea Naţională 2021 ar urma să aibă loc în perioada 22-25 iunie, elevii urmând să susţină examenul la Limba şi literatura române pe 22 iunie, examenul la Matematică pe 24 iunie şi examenul la Limba şi literatura modernă pe 25 iunie. Pe 29 iunie, până la ora 14.00, sunt afişate rezultatele, urmând ca eventualele contestaţii să fie depuse tot pe 29 iunie, între orele 16.00 şi 19.00 sau, cel târziu, pe 30 iunie, între orele 08.00 şi 12.00.

Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 30 iunie - 4 iulie, urmând ca pe 4 iulie să fie afişate şi rezultatele finale.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi mai mulţi specialişti au mizat pe amânarea Evaluării Naţionale 2021 dar, în cele din urmă, s-a decis să fie menţinute datele anunţate iniţial, după mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor. S-a luat această decizie pornind de la ideea că în lunile iulie şi august se înregistrează cele mai ridicate temperaturi în ţara noastră.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Detalii tulburătoare  despre ultimele momente din viaţa lui Alexandru, tânărul ucis de urs în timp ce alerga
1
Social • pe 13.04 la 20:10

Un sportiv care se antrena în munţi a fost găsit mort lângă bârlogul unei ursoaice. Bărbatul de 39 de ani din Azuga alerga prin pădure când a fost surprins de fiara sălbatică. Alexandru s-ar fi luptat cu ursul, dar nu a avut nicio şansă. Prietenii lui salvamontişti i-au găsit trupul la o zi după ce a fost anunţată dispariţia bărbatului.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Reacția incredibilă a iubitei lui Vlad Voiculescu după ce a fost demis: Vor ieși la suprafață multe
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
Horoscopul zilei de 15 aprilie 2021. Taurii au parte de succes profesional. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Alina Boz într-o ipostază extrem de sexy. Cum arată actrița în costum de baie
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro