Antena Meniu Search
x

Simulare Evaluare Națională 2021. Elevii dau astăzi proba la Matematică

Simularea Evaluării Naționale 2021 continuă marți cu proba la Matematică pentru elevii de clasa a 8-a. Ministerul Educației anunță că 124.931 de elevi au fost prezenți luni la proba de Limba și literatura română a simulării examenului de Evaluare Națională, ceea ce reprezintă 90,5% din totalul elevilor eligibili.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.03.2021, 13:31

Vezi și
  • Simularea pentru Evaluarea Naţională 2021 se susţine în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Notele obţinute la simulare nu sunt trecute în catalog. Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Potrivit unei adrese a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ fără restricţii din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

„Având în vedere faptul că în perioada 22 - 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în document.

Simularea examenului de Evaluare Națională - calendar

Pe acelaşi subiect

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, în perioada 29 - 31 martie 2021, este organizată la nivel național simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii clasei a VIII-a. Marţi, 30 martie, este programată proba scrisă la Matematică, iar în 31 martie - proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 16 aprilie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale în anul şcolar 2020-2021 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în şcolile aflate în localităţi carantinate, simulările pentru clasele terminale, evaluările pentru clasele a II-,a a IV-a şi a VI-a vor putea fi organizate după ieşirea din carantină, iar programul naţional de acţiuni remediale se va desfăşura în toate şcolile aflate în localităţi în care rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Evaluarea Naţională 2021, în luna iunie

Evaluarea Naţională 2021 ar urma să aibă loc în perioada 22-25 iunie, elevii urmând să susţină examenul la Limba şi literatura române pe 22 iunie, examenul la Matematică pe 24 iunie şi examenul la Limba şi literatura modernă pe 25 iunie. Pe 29 iunie, până la ora 14.00, sunt afişate rezultatele, urmând ca eventualele contestaţii să fie depuse tot pe 29 iunie, între orele 16.00 şi 19.00 sau, cel târziu, pe 30 iunie, între orele 08.00 şi 12.00.

Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 30 iunie - 4 iulie, urmând ca pe 4 iulie să fie afişate şi rezultatele finale.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi mai mulţi specialişti au mizat pe amânarea Evaluării Naţionale 2021 dar, în cele din urmă, s-a decis să fie menţinute datele anunţate iniţial, după mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor. S-a luat această decizie pornind de la ideea că în lunile iulie şi august se înregistrează cele mai ridicate temperaturi în ţara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Simulare Evaluare Națională 2021. Elevii dau astăzi proba la Matematică