Antena Meniu Search
x

Video Simulare Evaluare Naţională 2023. Subiectul care i-a încurcat pe mulţi elevi: "Sperăm la un 6!" Patru au încercat să trişeze, aşa că au fost eliminaţi

Suprize la simularea examenelor de la Evaluarea Naţională. Aproape 13.000 de elevi au lipsit de la proba de limba şi literatura română. Patru au fost eliminaţi - au încercat să copieze. La simulare! Testele nu au fost grele, au spus mulţi candidaţi. Alţii, însă, au fost daţi peste cap de un rezumat de 80 de cuvinte.

de Adrian Obreja

la 20.03.2023, 20:47

Vezi și

Din cei peste 177.000 de elevi de clasa a opta, au dat proba la română puţin peste 164.000. Cei mai mulţi au intrat în clase cu inima cât un purice. 

Elevă: Nu vreau să-mi dezagămesc părinţii şi nici profesorii. Vreau să intru la un liceu cât mai bun şi simt că trebuie să am o notă cât mai mare.

Cele 18 cerinţele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a opta la simularea Evaluării Naționale s-au bazat pe două texte la prima vedere. Dansul Ursului, de Ion D. Sîrbu, respectiv 30 de ani în şa, a lui Felix Ţopescu. 

Cei care au învăţat sârguinicios au ieşit fericiţi de la examen

Pe acelaşi subiect

Alte subiecte care trebuiau rezolvate le testau vocabularul şi cunoştinţele de gramatică. După două ore de scris, cei care au învăţat sârguinicios au ieşit fericiţi de la examen. 

Elevă: Ne-a picat epicul cu rezumat care este unul dintre cele mai uşoare care poate să-ţi pice. Mă pregătesc de la începutul anului, că n-ai cum să asimilezi totul într-o noapte. 

Elev: În opinia mea, subiectele nu au fost foarte grele. Au fost de un nivel mediu în comparaţie cu ce am făcut la şcoală. 

În ultimii 5 ani, 7 din 10 absolvenţi au luat peste 5 la Evaluarea Naţională

Alţii s-au încurcat în rezumatul pe care îl aveau de făcut şi nu speră la note foarte mari. 

Elev: Subiectele au fost destul de grele. Pentru mine rezumatul e cel mai greu. 

Elevă: A fost destul de greu la unele exerciţii. Sperăm la un 6.

În ultimii cinci ani, în medie, şapte din 10 absolvenţi de clasa a opta au luat peste cinci la Evaluarea Naţională. Anul trecut, peste 3.000 de candidaţi au obţinut 10 pe linie.

Consultă aici subiectele şi baremele de corectare pentru proba de Limba şi literatura română de la simularea Evaluării Naţionale 2023

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Simulare Evaluare Naţională 2023. Subiectul care i-a încurcat pe mulţi elevi: "Sperăm la un 6!" Patru au încercat să trişeze, aşa că au fost eliminaţi