Antena Meniu Search
x

Video Simulare Evaluare Naţională 2024. Luni încep probele scrise pentru elevii de clasa a VIII-a. Lucrările, corectate digital

Încep emoţiile pentru elevii de clasa a 8-a! Luni are loc simularea Evaluării Naţionale cu proba de Limba şi Literatura Română. Anul acesta, lucrările vor fi corectate digital. Profesorii vor introduce fiecare lucrare într-un sistem unic iar apoi acestea vor fi evaluate direct pe platformă. Astfel, pentru prima dată, colțul lucrării nu se închide și nu se mai lipește. Urmează apoi proba la Matematică, pe 6 februarie. Elevii vor afla rezultatele pe data de 23. 

de Redactia Observator

la 04.02.2024, 19:54

Vezi și

Ministerul Educaţiei anunţă că luni încep simulările oficiale ale examenului de evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a. Prima probă este cea de Limba şi literatura română, iar rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

”Luni, 5 februarie, încep simulările pentru evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a 2024”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Simulare Evaluare Naţională 2024. Lucrările, corectate digital

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pe acelaşi subiect

”Subiectele sunt distribuite sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul”, au preciat oficialii ministerului.

Aceştia reiterează informaţia potrivit căreia rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

”Rezultatele obţinute la simulare nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, a mai precizat Ministerul Educaţiei. Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.

Calendarul Evaluării Naţionale 2024

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a 2024:

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Înscrierile pentru admiterea la liceu 2024 încep pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, conform calendarului obținut pe surse de Edupedu.ro. Media gimnazială va fi primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere la liceu 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Educatie » Simulare Evaluare Naţională 2024. Luni încep probele scrise pentru elevii de clasa a VIII-a. Lucrările, corectate digital