Antena Meniu Search
x

Sistemul step-by-step, adoptat de tot mai multe grădiniţe din România

Abia a început vacanţa însă unii copii abia aşteaptă să se termine pentru a se întoarce în bănci. În nordul Moldovei, există o grădiniţă unde cei mici îşi pot exprima neîngrădit ideile. Un model educaţional care îi învaţă să fie creativi şi responsabili.

de Redactia Observator

la 28.10.2019, 00:11

Vezi și

Abia a început vacanţa însă unii copii abia aşteaptă să se termine pentru a se întoarce în bănci. În nordul Moldovei, există o grădiniţă unde cei mici îşi pot exprima neîngrădit ideile. Un model educaţional care îi învaţă să fie creativi şi responsabili. Vorbim despre sistemul step-by-step, iniţiat în Statele Unite ale Americii, şi îmbrăţişat, astăzi, de tot mai multe grădiniţe din România.

La o masă, copiii fac cunoştinţă cu lumea cifrelor. Este doar unul dintre jocurile prin care cei mici învaţă activ şi descoperă lumea înconjurătoare. Într-o clasă Step by Step, toţi au câte o activitate. Fiecare pupitru reprezintă un centru educaţional special, în care copiii pot da frâu liber imaginaţiei. De exemplu, o lecţie de nutriţie s-a transformat într-una de gătit, în care chefi au fost chiar cei mici.

Sunt tehnici inovative de învăţare care au făcut acest loc de la marginea Botoşaniului cea mai râvnită grădiniţă din judeţ. În plus, aici sunt formate educatoare step-by-step din toată ţara.

Sistemul educaţional urmează aceeaşi curriculă şcolară şi îi implică activ şi pe părinţi. De multe ori, aceştia sunt chemaţi să se joace cu cei mici sau să participe alături de ei la diferite activităţi. Metoda îi ajută să îşi exprime mai uşor sentimentele.

Modulul "Step by Step" a apărut în Statele Unite ale Americii. În România, este aplicat din 1994 atât în grădiniţe de stat, cât şi în cele private. În prezent, este disponibil în 300 de unităţi de învăţământ din 38 de judeţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Sistemul step-by-step, adoptat de tot mai multe grădiniţe din România