Antena Meniu Search
x

Video Situaţie absurdă la redeschiderea şcolilor: Chiar dacă rata de infectare este 0, mai mulţi elevi din Suceava au început cursurile în online

Şcolile din localităţile cu incidenţă mai mică de 3 vor fi deschise. Cel mai probabil, de săptămâna viitoare. Este propunerea ministrului Sorin Cîmpeanu. Aproape un milion de copii au fost nevoiţi să rămână la ore în online chiar şi în zonele în care nu există niciun caz de covid pentru că azi s-au deschis doar şcolile unde angajaţii sunt vaccinaţi în proporţie mai mare de 60%. Tot azi s-a prelungit din nou starea de alertă în ţară.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.11.2021, 18:49

Vezi și

Profesoara: Bună dimineaţa, bine aţi revenit, mă simt de parcă am fi la începutul lunii septembrie. Mulţumesc frumos, si ţie la mulţi ani, exact ca in prima zi de şcoală! Vă bucuraţi că a început şcoala? 

Elevi: DAAAA!

Luni s-au deschis doar şcolile unde procentul de vaccinare în rândul angajaţilor a fost de cel puţin 60%. 

Părinte: Este periculos, dar dacă respectăm toate măsurile de precauţie, totul va fi bine. 

Pe acelaşi subiect

Elevă: Eu mă bucur că sunt fizic la scoală, şi îmi pare rău de copiii care sunt în online. Să nu fie supăraţi că sigur şi ei când o să treacă o să vină la şcoală şi o să se distreze. 

Mai bine de o treime dintre şcolile din toată ţară sunt încă pe sistem online. Teoretic. Practic însă, mulţi n-au tablete sau conexiune la internet nici după două săptămâni de vacanţă. În plus, regula care închide şcoala dacă profesorii nu sunt vaccinaţi, indiferent de incidenţa în localitate, duce la situaţii aberante. La şcoala din Breaza, din judeţul Suceava, de exemplu, rata de infectare este 0. Chiar şi aşa, orele ar trebui să se facă online.

Carmen Dumitrescu, Director Şcoala Breaza, Suceava: Sunt locuinţe mai izolate, cătune mai izolate, trimitem fişe acasă... Avem vreo 5-6 cazuri care nu au Internet deloc, şi nici semnal la telefonia mobilă. 

Absurd e că se întâmplă fix acolo unde copiii au cea mai mare nevoie de şcoala faţă în faţă.

Noi reguli pentru începerea şcolilor

Învăţătoare: La matematică am scris, am avut câteva adunări şi scăderi, şi pe poimâine, cand nu mai vine doamna la tine, ai o fisa de evaluare.

Ionut şi Amalia, elevi în clasa I şi clasa a cincea, încearcă să împartă singurul telefon mobil din casă. Ce pot face online nu e suficient însă.

Amalia: De inţeles nu prea inţeleg, dar învăţ din carte aşa...

Ministrul Educaţiei vrea să schimbe iar scenariul şi să deschidă şi şcolile şi grădiniţele din localităţile unde incidenţa e mică. Indiferent de rata de vaccinare a profesorilor. 

Sorin Cîmpeanu: Am asumat să înaintez o propunere către Guvern si CNSU cu titlu de excepţie pentru localitatile de sub 3 la mie să se renunţe la pragul de 60 la sută. 

Tot de luni, a început şi verificarea certificatelor verzi ale profesorilor. Profesorii care au trecut prin boală, dar nu au fost vaccinaţi, nu sunt luaţi în calcul. 

Sorin Cîmpeanu: Am trimis echipe de control pe tot teritoriul României.

Doar că regulile se schimbă în timpul jocului, aşa că profesorii, elevii şi părinţii lor nu ştiu ce îi aşteaptă de azi pe mâine. 

Cristina Senoş: Şi noi am aflat tot vineri după-amiaza ce vom face. Noi de fiecare dată suntem ultimii care aflăm şi schimbările şi le punem în practică, de puţine ori ni s-a cerut părerea. 

Aşteptate în şcoli sunt şi testele pe bază de salivă. Momentan tot la stadiul de promisiune. Din 15 noiembrie, spun autorităţile, ar putea ajunge pe băncile elevilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Situaţie absurdă la redeschiderea şcolilor: Chiar dacă rata de infectare este 0, mai mulţi elevi din Suceava au început cursurile în online