Antena Meniu Search
x

Video Soluţia prin care tinerii fără BAC pot obţine un job garantat. Salariile pleacă de la 1.000 de euro în străinătate

Tinerii care n-au luat BAC-ul îşi caută serviciu! Absolvenţii de liceu se pot înscrie la Agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau la şcolile postliceale, care le oferă joburi garantate după 2 sau 3 ani de zile de cursuri practice. Tehnician dentar, optometrist sau asistent medical sunt cele mai căutate specializări în acest moment. Admiterea constă doar într-un interviu vocaţional.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 15.07.2022, 19:44

Vezi și

Fie că ai diploma de Bacalaureat sau nu, înscrierea la şcoala postliceală înseamna un job aproape garantat. Vorbim despre sume care pleaca de la 2.000 de lei, dar dacă vorbim despre ofertele din străinatate sume duble sau poate chiar triple. Rata de angajare este de 95% pentru cele mai căutate calificări. Aşa se face că tineri care nu au o facultate, ajung să câştige şi peste o mie de euro pe lună după doi sau trei ani de şcoală.

Chiar şi fără calificare sau BAC, joburi pentru tineri se găsesc la tot pasul, mai ales în Capitală

"Tehnician optometrist, cel care ţine locul medicului în centrele de optică medicală, realizează ochelarul, dar şi prescrie dioptriile, face determinarile optice. Asistenţii medicali. Aici e o cerere enormă pe piaţa internă, cât şi externă. Multe firme, Norvegia, Germania, Italia, Spania", a declarat Gabriel Zorzini, director de şcoală postliceală. Şi cosmeticienele, stiliştii sau maiştrii electromecanici sunt la mare căutare pe piaţa muncii. Învăţământul terţiar postliceal din România pune la dispoziţie în această toamnă peste 28.000 de locuri.

Chiar şi fără calificare ori examenul maturităţii, joburi pentru tineri se găsesc la tot pasul, mai ales în Capitală. Se caută oameni dornici de muncă pentru comerţ, industrii şi construcţii. Tinerii îşi pot depune dosarele la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă. "Sunt sprijiniţi cum să îşi întocmească un CV, cum să se prezinte la un interviu. Pentru absolvenţii care nu au promovat examenul de Bacalaureat sunt îndrumaţi către cursuri de calificare, inspector de resurse umane sau de operator de introducere validare si prelucrare date", a declarat Nicoleta Bortea, purtător de cuvânt AMOFM. Dacă nu reuşesc să îşi găsească niciun loc de muncă, tinerii vor beneficia de o indemnizaţie de şomaj în valoare de 265 de lei timp de 6 luni. Cu o condiţie, însă. Să se înscrie la ANOFM în primele 60 de zile de la absolvire. Adică până la finalul lunii iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Soluţia prin care tinerii fără BAC pot obţine un job garantat. Salariile pleacă de la 1.000 de euro în străinătate