Antena Meniu Search
x

Video Structura anului școlar 2021-2022. Vacanţă de Crăciun mai scurtă pentru elevi. Ministrul Educaţiei: "Fiecare zi de prezența fizică este esențială"

Vacanţă de Crăciun mai scurtă pentru elevi în acest an. Iar al doilea semestru va începe mai târziu. Este decizia luată de Ministerul Educaţiei pentru ca elevii să poată recupera cele două săptămâni pe care le pierd acum. Părinţii care au copii la şcolile de stat spun că aceştia sunt discriminaţi pentru că în tot acest timp cursurile de la privat se desfăşoară online.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.10.2021, 22:23

Vezi și

În şcolile de stat, materia pierdută din cauza vacanţei impuse de valul patru va fi în luna ianuarie. Se va lua o săptămână din vacanţa de iarnă, şi altă, din programul Şcoala Altfel.

Elevii şi părinţii trebuie să ştie că vacanţa de Crăciun va fi mai scurtă. Practic, elevii de gimnaziu vor reveni la școală în dată de 3 ianuarie în loc de 10, iar clasele primare și grădiniță, în dată de 10 ianuarie.

Semestrul al doilea va începe pe 17 ianuarie

Părinţii copiilor de la şcolile de stat spun că sunt discriminaţi. Şi deja au sesizat Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Pe acelaşi subiect

Ana Maita, asociaţia Mame pentru Mame: Este inuman. Nu este vina lor că Ministerul educației nu a fost în stare timp de doi ani de zile să se asigure că toți elevii din sistemul public au acces la școlarizarea online.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Dacă ar fi avut şcoală online în aceste două săptămâni, nu ar mai fi existat cele două săptămâni cu prezența fizică în ianuarie. Fiecare zi de prezența fizică este esențială.

Tezele se vor da, tot în bănci, în luna ianuarie, dacă situaţia epidemiologică va permite asta.

Iulian Cristache, FNAP: O teză se dă cu cel puțîn trei săptămâni înainte de închiderea semestrului. Imn acest moment iar încalcă un regulament de organizare și funcționare.

Şcolile private au ales soluţia orelor online

Stela Ionescu, fondator şcoală privată: Continuitatea este foarte importantă, în proporție de 99 la sută părinții au fost pentru a nu întrerupe procesul educativ.

Unele unităţi private au găsit şi justificarea legală să işi desfășoare orele faţă în faţă în continuare. Mai ales la grădiniţă.

Stela Ionescu, fondator școală privată: Dacă are codurile CAEN de activităţi recreative, autorizate, sau supraveghere copii, da, pot funcţiona pe aceste coduri CAEN.

Abia pe 5 noiembrie autorităţile vor anunţa decizia finală în privinţa structurii anului şcolar

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Structura anului școlar 2021-2022. Vacanţă de Crăciun mai scurtă pentru elevi. Ministrul Educaţiei: "Fiecare zi de prezența fizică este esențială"