Antena Meniu Search
x

Video Studenţii se întorc fizic la facultate. Căminele rămân cea mai ieftină opţiune când vine vorba despre cazare

Este din nou forfotă în campusurile studenţeşti, chiar dacă este primăvară. Decizia de a-i chema pe studenţi fizic la cursuri a început să anime din nou centrele universitare. Evident, datorită preţurilor mici, căminele reprezintă prima opţiune pentru studenţi atunci când vine vorba despre cazare.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 26.03.2022, 08:49

Studenţii se întorc fizic la facultate
Studenţii se întorc fizic la facultate - Profimedia

Studenţii Universităţii Babes Bolyai se întorc în Cluj-Napoca, pentru a reîncepe cursurile fizic. Printre ei se află şi Oana, studentă în anul doi la facultatea de asistenţă socială, pentru care renunţarea la orele online a însemnat o schimbare bruscă de planuri. 

Oana: Aş fi vrut să plec cu Erasmus şi să mă duc la sora mea în Marea Britanie. Fiind online aş fi putut face orele de acolo. 

Preţurile la chirii, şi aşa extrem de piperate în Cluj-Napoca, sunt în continuă creştere. Aşa că... pentru cei mai mulţi dintre studenţi căminele reprezintă prima opţiune. În ciuda preţurilor mici, în acest an se înregistrează o premieră: sunt mai multe locuri disponibile decât cereri de cazare.

Laura Irimieș, purtător de cuvânt UBB Cluj: UBB are pentru acest moment, aproximativ 1600-1700 de locuri libere în cămine. Numărul cererilor este cu 100 mai mic decât numărul locurilor pe care studenţii le-ar fi avut la dispoziţie.

În cei doi ani în care au învăţat online, mulţi studenţi şi-au găsit locuri de muncă în oraşele lor natale. Acum, au renunţat la ele şi s-au întors în Cluj-Napoca, chiar dacă mai sunt doar trei luni din anul universitar. 

Studentă: Dacă ar fi fost să aleg aş fi preferat să continui online. 

Studentă: Pe o perioadă mult mai scurtă nu puteam să găsesc chirie pentru trei luni sau patru.

Adrian Man, reprezentant campus: Cu toţii ne-am dorit să venim la universitate. Să participăm la cursuri fizic. Dar e un pic mai complicat, din mai multe puncte de vedere, financiar şi logistic, pentru a veni să te muţi  de pe-o zi pe alta. 

Conform deciziei luate de senatul Universităţii Babeş-Bolyai, cei 50 de mii de studenţi sunt nevoiţi să revină în amfiteatre până la finalul lunii martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Studenţii se întorc fizic la facultate. Căminele rămân cea mai ieftină opţiune când vine vorba despre cazare