Antena Meniu Search
x

Video Testele pentru coronavirus şi avizele epidemiologice nasc discuţii aprinse în școlile private: ''Un act discriminatoriu''

Nici nu au reînceput bine cursurile la şcolile private că au şi apărut primele scandaluri. Părinţii sunt nemulţumiţi că trebuie să-şi testeze copiii pentru coronavirus, dar şi să vină cu avize epidemiologice, pe care legea nu le mai cere. Alte discuţii aprinse se poartă pe situaţia în care apare o infectare în rândul elevilor.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 02.09.2021, 20:40

Vezi și

Pentru intrarea în colectivitate sunt necesare avizul epidemiologic şi rezultatul unui test COVID negativ. Este anunţul unei directoare postat pe grupurile de părinţi de la mai multe clase din Capitală. Nu sunt exceptaţi nici măcar copiii care sunt înscrişi la creşă sau la grădiniţă. O decizie care a nemulţumit pe mulţi. 

''Cu cei micuţi e mai dificil, e greu...''

''Un act discriminatoriu pentru că vorbim despre un sector privat acreditat şi autorizat.''

Sunt şi unităţi de învăţământ private care nu au luat în calcul o asemenea măsură.

Pe acelaşi subiect

Andreea lupa, manager la o şcoală privată din Bucureşti: Noi nu am cerut teste părinţilor, nici la şcoală, nici la grădiniţa noastră, dar în cazul în care observăm pe parcursul zilei că un copil are simptome, cadrul nostru medical se ocupă de testarea copilului, cu acordul părintelui. 

Autorităţile spun că testele de coronavirus cerute de şcolile private nu sunt ilegale

Autorităţile spun că decizia unor şcoli private de a cere elevilor teste covid nu este ilegală.

Mihaela Ştefan, inspector general Bucureşti: Dacă ne gândim la siguranța noastră, a tuturor, nu văd de ce să fie discriminatorie. Fie că ne place, fie că nu, avem niște prevederi legale, noi toți trebuie să le respectăm.

Dacă apare un singur caz de coronavirus într-o clasă, elevii vor fi trimişi acasă. Excepţie vor face copiii vaccinaţi de la clasele a şaptea, a opta şi de liceu, care pot merge în continuare la şcoală. Este o altă situaţie care stârneşte nemulţumiri. 

Iulian Cristache, Federaţia Părinţilor: Nu înțelegem de ce se face o discriminare între copiii care sunt vaccinați și nevaccinati, nu vorbim despre concedii, nu vorbim despre trecerea dintr-o țară într-alta. Vorbim de dreptul la educație și sănătate. Atâta timp cât un vaccinat poate să transmită și să primească, nu e nicio diferenţă. 

În ceea ce priveşte revenirea în bănci în sistemul de stat...avizul epidemiologic nu mai este necesar la intrarea în colectivitate şi nici adeverinţa pentru sport. Rămâne totuși în vigoare scutirea parțială sau totală care arată că elevul nu este apt pentru ora de educație fizică, din motive medicale. Tot din motive medicale pot fi scutiţi de la orele faţă în faţă elevii care suferă de anumite afecţiuni cronice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Educatie » Testele pentru coronavirus şi avizele epidemiologice nasc discuţii aprinse în școlile private: ''Un act discriminatoriu''