Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pentru a treia zi consecutiv, Israelul înregistrează 10.000 de cazuri de Covid. Țara are 171 de "zone roșii''

Pentru a treia zi consecutiv, Ministerul Sănătății din Israel a raportat că peste 10.000 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore: 11.187 de cazuri noi din aproximativ 145.000 de teste efectuate.

de Redactia Observator

la 02.09.2021 , 17:23

Pentru a treia zi consecutiv, Israelul înregistrează 10.000 de cazuri de Covid
Pentru a treia zi consecutiv, Israelul înregistrează 10.000 de cazuri de Covid - Profimedia Images

Aproximativ 7,92% dintre persoanele supuse testelor au fost declarate pozitive - cel mai mare procent de la începutul pandemiei. Israelul se află pe primul loc în lume la numărul de cazuri zilnice la un milion de locuitori, în ultimele șapte zile, potrivit rapoartelor internaționale. Mulți experți consideră că creșterea numărului de cazuri este legată de cererea venită către părinţi din partea ministerelor Educației și Sănătății de a le face teste COVID copiilor lor acasă, înainte de începerea anului școlar. Aproximativ jumătate dintre noile diagnostice (5.658) erau studenți cu vârsta sub 18 ani.

Testele antigen au relevat cel mai probabil cazuri de infecție asimptomatică. Părinții au fost rugați să-și ducă copiii pentru a verifica rezultatele pozitive, introducând astfel elevii în baza de date statistică în ceea ce priveşte coronavirusul. În total, peste 40.000 de studenți au fost diagnosticați cu virusul. În plus, aproximativ 57.000 sunt în izolare, a raportat Ministerul Educației. 287 de membri ai personalului din educaţie au fost raportați ca infectați, miercuri.

Țara are 171 de "zone roșii'', adică zonele cu cele mai ridicate niveluri de infecție. În aceste zone, clasele de liceu în care cel puțin 70% dintre elevi nu sunt vaccinați trebuie să învețe online pe Zoom sau undeva în exterior. Printre zonele roșii se numără Ashdod, Bat Yam și Bnei Brak, notează The Jerusalem Post

Articolul continuă după reclamă

Studenţii au fost îndemnaţi de către premier să se vaccineze

Premierul Naftali Bennett a organizat miercuri un briefing special pe TikTok, în care le-a spus studenților că vaccinurile funcționează și că ar trebui aprobate pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între șase și 12 ani în următoarele două luni. ''Vaccinul nu este otrăvitor'', le-a spus Bennett adolescenților. ''Otrava este virusul. Vaccinul nu întărește decât organismul și anticorpii pentru a combate virusul.'' În total, peste 90.000 au fost infectați cu coronavirus, iar aproximativ 1.109 au fost spitalizați, printre care 666 în stare gravă. Însă, numărul cazurilor grave continuă să scadă. 

Aproape 6 milioane de israelieni au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID și mai mult de 2,3 milioane au avut deja o a treia doză, a arătat ministerul. Comitetul consultativ cu privire la vaccinuri se va întâlni pentru a discuta dacă vor vaccina persoanele care s-au recuperat după virus cu o doză suplimentară.  Persoanelor recuperate li s-a cerut să primească o doză de vaccin doar între trei și șase luni de la recuperare. Acum, comitetul cântărește dacă mai au nevoie de o doză, având în vedere că par mai protejați decât persoanele care au primit două doze în ultimele șase luni, dar mai puțin protejaţi decât cei care au primit a treia doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Pentru a treia zi consecutiv, Israelul înregistrează 10.000 de cazuri de Covid. Țara are 171 de "zone roșii''