Meniu LIVE
Search
x

Toate școlile și grădinițele ar putea funcționa cu prezență fizică de luni. Anunțul ministrului Educației

Toate școlile și grădinițele ar putea funcționa cu prezență fizică de luni, după ce a fost eliminat criteriul ratei de vaccinare de 60% în școală, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De Redactia Observator la 13.01.2022, 22:05

Sorin Cîmpeanu a anunțat că vor exista și alte schimbări în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. 

”La un elev depistat infectat, clasa rămâne în format fizic. La trei cazuri într-un număr de zile consecutive se suspenda clasa. Încă discutăm la câte zile consecutive. Când activitatea este suspendată în jumătate de clase sau grupe, atunci întreaga școală sau grădiniță încetează activitatea în format fizic”, a spus Sorin Cîmpeanu, pentru educațieprivată.ro.

Luni, cea mai mare parte a școlilor și grădinițelor din România vor funcționa cu prezență fizică. Ministerul Sănătății va comunica, săptămânal, ziua de referință.

Autoritățile au descis să elimine criteriul referitor la pragul de vaccinare de 60% în rândul cadrelor didactice. CNSU a decis, joi seară, că rata de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID, la nivelul unui județ, va reprezenta un criteriu în funcție de care școlile vor organiza cursuri cu prezență fizică sau vor trece online.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Toate școlile și grădinițele ar putea funcționa cu prezență fizică de luni. Anunțul ministrului Educației