Antena Meniu Search
x

Verificări la tezele de doctorat din 1990-2016. Universitățile vor avea o strategie de combatere a plagiatului, anunță Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că până la finalul anului, fiecare universitate va avea o strategie de combatere a plagiatului. Este pentru prima dată când ministerul finanțează procesul de evaluare, a spus demnitarul.

de Redactia Observator

la 26.08.2021, 15:53

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

Ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a solicitat ca toate tezele de doctorat din perioada 1990-2016 să fie verificate de universitățile din România. Tezele de după 2016 sunt în format digital și pot fi analizate direct de pe pltaforma online, a spus ministrul Educației. „Sistemul universitar este descentralizat, am cerut un proiect național pentru combaterea plagiatului... Observând că nu se întâmplă nimic am adoptat această soluție... Până la finalul anului, fiecare universitate va avea o strategie proprie de combatere a plagiatului și o structură adaptată dimensiunilor activității”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Verificări la teze de doctorat. Rezultatul va fi public

Demnitarul a arătat că este pentru prima dată când Ministerul Educației oferă finanțare pentru combaterea plagiatului. „Este pentru prima oară când Ministerul Educației își asumă să finanțeze acest proces de evaluare, avem 25 de milioane de lei doar pentru lunile rămase din acest an”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul a mai explicat faptul că la finalul procesului de evaluare, fiecare rector va întocmi un raport prin care va preciza câte teze de doctorat au fost analizate, la câte sunt semne de intrebare și câte sunt plagiat. Tezele cu probleme vor fi analizate, a adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.

sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Verificări la tezele de doctorat din 1990-2016. Universitățile vor avea o strategie de combatere a plagiatului, anunță Sorin Cîmpeanu