Antena Meniu Search
x

Video Ana Dumbravă, românca de 23 de ani care a devenit cel mai bun jucător din lume la Counter Strike

Pentru ele, joaca pe calculator este un job cu normă întreagă și cu salarii mai mult decât motivante. Mai multe tinere au reuşit sa facă performanţă într-un domeniu în care vedem în general bărbaţi - gaming-ul.

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 15:38

Vezi și

Zilele acestea, la Iaşi, 50 de fete din toată lumea au cucerit lumea jocurilor pe calculator. 

O româncă de 23 de ani, cel mai bun jucător de lume la Counter Strike

Au fost aplauze la scenă deschisă pentru un grup de cinci tinere care au făcut echipă în Campionatul Mondial de Esport. În faţa a sute de oameni, fetele au demonstrat că pot conduce chiar şi într-un domeniu preponderent masculin. Cel mai bun jucător din lume la Counter Strike este Ana Dumbravă. Are 23 de ani şi joacă de la trei. 

Ana Dumbrava: Am început de la vârsta de 3-4 împreună cu fratele meu şi de la vârsta de 14-15 ani am început să-mi conturez propriul meu drum. Unele dintre marile mele dorinţe este să sparg în primul rând această barieră între partea feminină şi cea masculină. Şi de asemenea să motivez şi băieţi şi fete să facă ceea ce le place. Este cel mai important lucru. 

Pe acelaşi subiect

În 11 zile, 700 de jucatori de top din toată lumea concurează la campionatul de Esports din Iaşi. Lucia a venit din Argentina. 

Lucia "lulitenz" Dubra, jucătoare CS Go: E ca un job. E mai dificil. În ţara mea nu avem echipe de fete, deci nu suntem susţinute acolo. Nu am o echipă eu, spre exemplu. Am căutat să joc în Brazilia, unde este suport pentru jucătoarele femei. E mai greu pentru noi decât pentru băieţi. Nu cred că mă pricepe mai puțin decât orice alt jucător bărbat

Sarah, jucătoare din Egipt: Joc de când eram copil.

Reporter: Ce părere are familia ta despre ceea ce faci?

Sarah, jucătoare din Egipt: La început a fost greu, dar apoi au acceptat. 

Cât ajunge să câştige un jucător profesionist

Un jucător profesionist, la o echipă de club de top 30 mondial, poate câştiga între 5 şi 15 mii de dolari pe lună, la care se adaugă premiile de la competiţii sau contracte cu branduri şi sponsorizări. 

Alexandru Ion, expert Gaming: Sporturile electronice sau jocurile video au o afinitate mai mare în rândul bărbaților deși că public împărțirea e jumatte jumtate. Nu avem nicio echipă românească de fete. Ana pentru acest campionat a fost și selectioner și a făcut ea echipa că să joace în România

La Iaşi, echipele câștigătoare la Counter Strike GO vor primi premii în valoare de 90.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Entertainment » Ana Dumbravă, românca de 23 de ani care a devenit cel mai bun jucător din lume la Counter Strike