Video Oraşul din România care va găzdui cea mai mare competiţie de gaming din Europa. Sunt aşteptaţi peste 700 de jucători profesionişti
Iaşiul vrea să devină capitală europeană a Esports-ului. Oraşul se pregătește să găzduiască cea mai mare competiție de gaming care a avut loc vreodată în Europa. Campionatul Mondial de ESports va aduna la Iaşi peste 700 de jucători profesioniști din toată lumea, timp de 10 zile.
Patru scene, 6 jocuri de top, 10 zile, sute de gameri profesionişti din toată lumea şi zeci de mii de participanţi. Aşa ar urma să arate primul campionat mondial de Esports ce va fi găzduit la Iaşi la finalul verii.
Cristian Nistor, organizator: În cadrul acestui eveniment vom avea cele mai multe ţări participante ca număr de jucători care vor fi peste 650 de jucători şi fondul de premiere este de 5 sute de mii de dolari.
Jucători profesionişti din peste 120 de ţări vor face spectacol
Jucători profesionişti din peste 120 de ţări vor face spectacol, iar printre ei se vor afla şi mai mulţi campioni mondiali care vor să-şi apere titlul, inclusiv români.
- Studentii români vor "Facultatea de Jocuri Video". Vor să studieze FIFA, Fortnite şi League of Legends
- Interviu cu Ana Dumbravă, românca desemnată cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume. S-a apucat de...
- Gaming-ul, de la joacă, la afacere. E-sportul va avea și propriul masterat, la Iași, anul viitor: Un sportiv...
Ovidiu "Ovvy" Pătrașcu, fost campion Mondial si European FIFA: Am ajuns să fiu campion mondial şi campion european. În continuare sunt super mândru de asta şi mi-aş dori din suflet, poate chiar cum la actuala ediţie de IESF să se întâmple asta. O echipă românească sau un român să reuşescă să ajungă sus acolo şi să ridice trofeul.
Costin "Jaxi" Vrînceanu, creator de conținut: Cred că o să particip la four five qualified, nu cu pretenţia de a căştiga, dar e o competiţie la care oricare din România şi-ar dori să participe.
Costurile pentru eveniment sunt consistente.
Daniel Juravle, viceprimar Iaşi: Noi am pornit cu un buget de 5 milione de euro. Parte din acest buget se duce pe partea de producţie, publicitate, pe partea de cazare a participanţilor, masă.
Campionatul va avea loc între 24 august şi 3 septembrie
În ciuda rezultatelor și premiilor obținute la diverse competiţii, gamingul este relativ la început în România. Asta chiar dacă pentru mulţi dintre jucători este un job full time.
Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: E un domeniu care pe de o parte trebuie reglementat pentru că jucătorii de esport trebuie să aibă un statut conform legii, să poată fi plătiţi, să poată fi recunoscuţi pentru munca lor. Un domeniu care trebuie reglementat. Sunt propuneri legislative în Parlamentul României care se dezbat.
Campionatul va avea loc între 24 august şi 3 septembrie. Tot Iaşiul va găzdui şi două summituri în domeniul sporturilor electronice, în iunie şi decembrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰