Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lovitură pe piaţa jocurilor video. Microsoft, blocată să cumpere Activision Blizzard, producătorul Call of Duty şi Overwatch

Autoritatea de reglementare antitrust din Marea Britanie nu permite Microsoft să cumpere compania de jocuri online Activision Blizzard pentru suma de 69 de miliarde de dolari. A blocat astfel una dintre cele mai mari tranzacții din industria de tehnologie din cauza temerilor că va înăbuși concurența de pe piața de cloud gaming, relatează CNN

de Redactia Observator

la 26.04.2023 , 16:33

Lovitură pe piaţa jocurilor video. Microsoft, blocată să cumpere Activision Blizzard, producătorul Call of Duty şi Overwatch Call of Duty - Activision Blizzard

La începutul lui 2022, grupul american Microsoft a înaintat o ofertă de preluare în valoare de aproape 70 de miliarde de dolari pentru dezvoltatorul american de jocuri video Activision Blizzard care produce printre altele Call of Duty, Warcraft şi Overwatch. Microsoft vinde consola de jocuri Xbox, oferă abonamente Xbox Game Pass și are un serviciu de streaming de jocuri video. Microsoft ar putea face ca jocurile Activision să fie exclusive pe platformele sale și apoi poate să crească costul abonamentelor, consideră Autoritatea pentru Concurență din Marea Britanie.

"Tehnologia cloud le permite jucătorilor din Marea Britanie să evite cumpărarea de console de jocuri și PC-uri scumpe și le oferă mult mai multă flexibilitate și alegere în ceea ce privește modul în care se joacă. Dacă Microsoft va fi lăsată să ocupe o poziție atât de puternică pe piață chiar când aceasta începe să crească rapid există riscul de subminare a inovației, care este crucială pentru dezvoltarea acestor oportunități", a transmis aceasta.

De altfel autoritățile de reglementare antitrust din întreaga lume se opun preluării Activision Blizzard de către Microsoft. Şi Comisia Federală pentru Comerț din SUA încearcă blocarea preluării în instanţă, o audiere fiind programată pentru luna august. Iar Uniunea Europeană investighează și ea tranzacția.

Articolul continuă după reclamă

Autoritatea din Marea Britanie a declanşat în septembrie anul trecut o anchetă cu privire la acord. Miercuri a anunţat că este îngrijorată că tranzacţia va schimba piaţa de cloud gaming, va reduce inovația și oferta. În plus ar face ca Microsoft să fie și mai puternică pe o piaţă unde deja are o cotă de 60%-70% la nivel global. Ambele companii plănuiesc să facă recurs.  

"Alături de Microsoft, putem și vom contesta această decizie, am început deja procedurile pentru a face apel", a declarat directorul general al Activision Blizzard, Bobby Kotick, într-un comunicat.  "Această decizie pare să reflecte o înțelegere greșită a pieței și a modului în care funcționează de fapt tehnologia cloud relevantă" a comentat şi președintele Microsoft, Brad Smith.

Pandemia a dat naştere unei noi ere pentru jocurile video. A atras noi jucători în carantină iar ulterior chiar şi jucătorii pasionaţi au făcut trecerea de la console de jocuri video la telefoane. Mai mult, dispar liniile de demarcaţie între companiile care produc jocuri video pentru calculatoare şi cele care produc jocuri pentru dispozitive mobile. Piața de jocuri online din Marea Britanie va ajunge la un 1 miliard de lire sterline până în 2026, aproximativ 9% din piața globală, potrivit Autorității de reglementare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Lovitură pe piaţa jocurilor video. Microsoft, blocată să cumpere Activision Blizzard, producătorul Call of Duty şi Overwatch