Antena Meniu Search
x

Video Cine este Jack Teixeira, principalul suspect în cazul Pentagon Leaks. Tânărul va ajunge azi în fața judecătorilor

Un membru al Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts a fost arestat în cazul scurgerilor de informaţii ale Pentagonului. FBI-ul l-a reţinut pe Jack Teixeira, un tânăr de 21 de ani, despre care se crede că ar coordona grupul de gaming online unde au fost postate documentele secrete. Congresul SUA va verifica de ce avea acces la date secrete. Între timp, noi documente cu informaţii clasificate ies la suprafaţă. 

de Redactia Observator

la 14.04.2023, 07:21

Vezi și

Merrick Garland, procuror general SUA: "Departamentul de Justiţie l-a arestat pe Jack Douglas Teixeira în legătură cu o investigaţie despre sustragerea, reţinerea şi transmiterea neautorizată a informaţiilor clasificate de apărare naţională." 

Jack Teixeira este un membru al Gărzii Naţionale Aeriene şi ar fi liderul grupului de gaming online unde au fost publicate informaţiile secrete. Arestarea a fost făcută fără incidente, spun autorităţile, iar prima sa înfăţişare în faţa judecătorilor din Boston va avea loc astăzi. 

Ce informaţii secrete au fost dezvăluite în Pentagon Leaks?

Între timp, alte documente scurse în online relatează că Putin ar suferi de cancer. În timp ce liderul de la Kremlin ar face chimioterapie, Nicolai Patruşev, şeful Consiliului de securitate şi Valeri Gherasimov, şeful Statului Major, ar complota pentru a pierde războiul din Ucraina ca să aibă justificare pentru a-l îndepărta pe Putin de la putere.  

Pe acelaşi subiect

Analiştii de politică externă cred că scurgerea documentelor clasificate arată implicarea la nivel înalt a serviciilor secrete americane în Rusia. Astfel, agenţii Statelor Unite au aflat inclusiv faptul că Vladimir Putin a fost nevoit să medieze personal conflictul între şeful mercenarilor Wagner şi Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării. Pentru liniştea generalului, apariţiile în mass-media ale lui Evgheni Prigojin au fost blocate ulterior. 

La aproape o săptămână de la declanşarea scandalului, Klaus Iohannis a răspuns la întrebări despre implicarea României în conflictul din Ucraina. 

Klaus Iohannis, președintele României: "Noi sprijinim Ucraina cu tot ce ce putem şi tot ce au ei nevoie. Este un sprijin multi-sectorial, multi-faţetat. Există şi ajutor de specialitate care se discută, cum spune şi numele, între specialişti."

Declaraţia preşedintelui nu clarifică însă dacă România a ajutat Ucraina cu armament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Cine este Jack Teixeira, principalul suspect în cazul Pentagon Leaks. Tânărul va ajunge azi în fața judecătorilor