Antena Meniu Search
x

Video Artist român, celebru pentru efectele speciale din "Game of Thrones". Robert Şimon a obţinut un premiu Emmy pentru munca sa

Oricine a văzut sau a auzit măcar de serialul Game of Thrones ştie că o bună parte din succesul lui se datorează efectelor vizuale. Dar nu ştiu câţi realizează că în spatele acestora se află un român. Robert Şimon este cel care a schiţat multe dintre faimoasele scene. Pentru munca lui, a câştigat chiar şi un premiu Emmy. Extrem de modest, tânărul vorbeşte foarte rar despre cariera lui impresionantă. A acceptat pentru prima oară să stea în faţa camerelor, într-un interviu exclusiv pentru Observator.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 17:52

Vezi și

Multe dintre scenele spectaculoase din "Urzeala Tronurilor" au fost gândite şi desenate de Robert Şimon, un român care a reuşit să-i impresioneze pe producătorii serialului de succes.

Robert Șimon, designer digital artist: Eram responsabil de design-ul efectelor vizuale. Tot ce ţine de efecte, de la lumină, explozii, design de armuri, vestimentaţie, tot ce se aplică digital peste filmarea clasică.

Timp de 5 ani, Robert Șimon a lucrat pentru Game of Thrones

Tânărul studia scenariul, făcea câteva schiţe, iar apoi, după ce se alegea varianta finală, se apuca de detalii.

Pe acelaşi subiect

Robert Șimon, designer digital artist: Fiecare sezon presupunea o deplasare la Belfast, timp de câteva luni, în general 3 luni de zile, lucram lângă studiourile de filmare.

Succesul nu a întârziat să apară. Producătorii serialului l-au înscris la gala premiilor Emmy, unde în 2014 a şi câştigat râvnita statuetă.

Robert Șimon, designer digital artist: A fost recunoaşterea muncii asidue, recunoaşterea maximă. M-am simţit foarte bine. Am fost foarte mândru. Nu se întâmplă în fiecare zi aşa ceva.

Robert Şimon s-a specializat în ultimii 15 ani în design pentru film şi jocuri video. Pasiunea pentru desen vine însă din copilărie.

Robert Șimon, designer digital artist: De când mă ştiu desenez, pictez. Desenam animale preistorice, desenam dinozauri de mic. 

Tânărul s-a născut la Reghin şi, după ani de zile în care a locuit şi muncit în Ungaria, Irlanda de Nord şi Italia, s-a întors în România. Acum, e stabilit în Sibiu. În prezent, Robert Şimon are în derulare mai multe proiect de grafică digitală pentru jocuri video şi seriale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Entertainment » Artist român, celebru pentru efectele speciale din "Game of Thrones". Robert Şimon a obţinut un premiu Emmy pentru munca sa