Antena Meniu Search
x

Depeche Mode anunță primul album după moartea lui Andy Fletcher. Va concerta la București în 2023

Dave Gahan, solistul trupei britanice Depeche Mode, și-au anunțat revenirea pe scenă. Formația și-a anunțat un nou album, primul după moartea lui Andy Fletcher, și un turneu mondial, anul viitor. Britanicii vor concerta și la București pe 26 iulie 2023. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.10.2022, 22:17

Vezi și

Într-o conferință de presă la Berlin, legendara formație britanică și-a anunțat revenirea pe scenă. David Graham și Martin Gore vor lansa un nou album „Memento Mori” și un turneu mondial care va debuta pe 23 martie 2023 în Sacramento, SUA. Britanicii vor ajunge în România pe 26 iulie, în București. 

Andrew „Fletch” Fletcher, în vârstă de 60 de ani, membru fondator al formaţiei Depeche Mode, a murit pe 26 mai 2022, a anunţat trupa pe Facebook.

Depeche Mode anunță primul album după moartea lui Andy Fletcher. Va concerta la București în 2023

Depeche Mode

Cine a fost Andrew Fletcher, fondator al legendarei trupe Depeche Mode

Pe acelaşi subiect

Andrew John Leonard Fletcher s-a născut pe 8 iulie 1961 la Nottingham şi era cunoscut ca Fletch. Muzicianul britanic (bas, clape) era membru fondator al formaţiei Depeche Mode. 

S-a mutat la Basildon unde, la sfârşitul anilor 1970, a format trupa Composition Of Sound alături de Martin Gore şi Vince Clarke. Odată cu recrutarea cântăreţului Dave Gahan, aceştia şi-au schimbat numele în Depeche Mode, iar cvartetul a continuat să lanseze melodii celebre, inclusiv „New Life” şi „Just Can’t Get Enough”.

Odată cu plecarea lui Clarke, care a format Yazoo şi apoi Erasure, Gore a devenit compozitor principal, iar trupa s-a bucurat de un succes internaţional uriaş la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90 cu piese precum „Personal Jesus”, „Enjoy The Silence” şi I Feel You”. 

În 2020, Fletcher a fost inclus în galeria Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupei Depeche Mode. Depeche Mode a fost fondată în 1980, în Anglia. A lansat, până în prezent, 14 albume de studio.

Trupa a concertat de trei ori în România, la Bucureşti în 2006 şi 2013, la Cluj-Napoca în 2017. În prezent, grupul este format din Dave Gahan (voce), Martin Gore (chitară, clape). În turnee, li se alătură Christian Eigner (tobe) şi Peter Gordeno (clape, pian, backing vocals). Formaţia a debutat discografic cu ”Speak & Spell” (1981), iar cele mai titrate albume ale sale sunt ”Black Celebration” (1986), ”Violator” (1990) şi ”Exciter” (2001).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Entertainment » Depeche Mode anunță primul album după moartea lui Andy Fletcher. Va concerta la București în 2023