Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Fanfarele au răsunat timp de două zile în Galaţi, cu ocazia unui festival plin de culoare. Localnicii s-au bucurat de repertoriul variat

Cei care au ajuns în weekend prin Galaţi au avut parte de un festival unic. Fanfare celebre din toată ţara s-au reunit acolo pentru cea de-a saisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare. Internaţional şi nu prea, pentru că în acest an, din cauza pandemiei, au participat doar trupe româneşti. Ceea ce nu a afectat însă spectacolul.

de Redactia Observator

la 13.09.2021 , 17:17

Acordurile fanfarelor au răsunat timp de două zile pe străzile municipiului Galaţi. Cu o tradiţie de peste 190 de ani, festivalul a adunat anul acesta 8 trupe de pe teritoriul României. Repertoriul a fost unul foarte variat, de la melodii cu specific etnic, tradițional, sau orchestrații după hituri, până la muzică de film sau partituri clasice.

Viorel Sandu, manager Centrul Cultural Dunarea de Jos: Este o premieră în Galaţi să ştiţi, Festivalul Internaţional de Fanfară. Datorită situaţiei pandemice, anul acesta am luat o hotărâre: să îl organizăm ca un festival naţional de fanfară.

''Noi venim în fiecare an. Este un festival superb.''

Vezi și

''Este un lucru binevenit pentru noi. Mă bucur că îşi continuă activitatea.''

Pe acelaşi subiect

În cadrul festivalului a fost prezentat şi celebrul vals, "Valurile Dunării", emblematic pentru oraşul Galaţi. Melodia compusă pe meleaguri româneşti de Iosif Ivanovici a depăşit limitele continentului, şi este fredonată din Asia până în Statele Unite.

Festivalul a adus numeroase surprize pentru gălăţeni

col. dr. Corneliu Ignat, dirijorul Fanfarei Militare a Statului Major al Forţelor Navale: Reprezintă pentru noi o foarte mare, mare onoare. Să marcăm existenţa lui Iosif Ivanovici, aici la Galaţi, acolo unde el s-a afirmat, aici unde a scris unele dintre cele mai frumoase lucrări din creaţia lui.

Gălăţenii s-au putut bucura şi de prezenţa orchestrei de copii şi tineret a Oraşului Otopeni. 

Marian Alexandru, dirijor orchestră suflători: Abordăm genuri diferite.

Reporter: De ce?

Marian Alexandru, dirijor orchestră suflători: Pentru că vrem să cuprindă toată paleta muzicală. Şi muzică de film, şi muzică de operă, de operetă şi inclusiv folclor.

Accesul la festival s-a făcut pe baza adeverinţei de vaccinare sau a unui test negativ COVID.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Entertainment » Fanfarele au răsunat timp de două zile în Galaţi, cu ocazia unui festival plin de culoare. Localnicii s-au bucurat de repertoriul variat