Antena Meniu Search
x

Superman este bisexual în noul număr al DC Comics. Păreri împărţite ale fanilor benzilor desenate

Fanii DC Comics au primit cu bucurie vestea că noul Superman Jon Kent va dezvălui că este bisexual. Compania care produce benzile desenate DC spune că sexualitatea supereroului va fi dezvăluită în numărul din 9 noiembrie al Superman: Fiul lui Kal-El.

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 15:24

DC Comics a anunţat că cel mai recent Superman, Jon Kent, va fi bisexual. În noua ediţie a benzilor desenate, care va apărea în noiembrie, Jon va fi portretizat într-o relaţie cu o persoană de acelaşi sex, în persoana prietenului său Jay Nakamura, informează BBC.

Povestea face parte din seria "Superman: Fiul lui Kal-El", o serie care îl urmăreşte pe Jon preluând mantia de Superman de la tatăl său, Clark Kent. "Mereu am spus că toată lumea are nevoie de eroi şi că toată lumea trebuie să se poată regăsi în eroii său şi sunt recunoscător că DC şi Warner Bros au fost de acord", a spus creatorul Tom Taylor.

"Simbolul lui Superman a reprezentat întotdeauna speranţa, adevărul şi justiţia. Azi, acest simbol reprezintă mult mai multe. Azi, mai mulţi oameni se vor putea regăsi în cei mai puternici eroi ai benzilor desenate", a mai declarat Tom Taylor.

Cum au reacţionat fanii când au aflat că Superman e bisexual

Pe acelaşi subiect

Mulţi dintre fani au fost încântaţi de vestea oferită de DC Comics. "Este foarte tare că trăim în nişte vremuri în care ni se oferă mult mai multă diversitate şi reprezentare în media. Superman, poate cel mai cunoscut supererou al benzilor desenate, să fie bisexual este uriaş!", a scris un fan.

"Reprezentarea într-o franciză atât de mare va pune bazele pentru noi progrese în această industrie", a mai spus altul, conform The Independent.

Alţii sunt de părere însă că în loc să rescrie personaje celebre ca fiind homosexuale, scriitorii şi producătorii ar trebui să se concentreze pe a crea "cu totul alte noi personaje" care se identifică în comunitatea LGBT+.

"Sprijin comunitatea LGBTQ, dar situaţia scapă de sub control în ceea ce priveşte benzile desenate. Au transformat personaje care există de ani de zile în ceva ce nu sunt. Doar de dragul de a părea deschişi. De ce să nu creezi un alt personaj care e gay?", a întrebat un fan.

"Deci azi DC a spus "hai să folosim persoanele gay ca tropi. Să iei iar un personaj popular şi să spui că e bisexual nu înseamnă reprezentare. Aş prefera să creeze un nou personaj care să aibă această identitate", a spus un alt fan.

Superman este al doilea erou DC care devine homosexual în ultimele luni, după Robin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Entertainment » Superman este bisexual în noul număr al DC Comics. Păreri împărţite ale fanilor benzilor desenate