Antena Meniu Search
x

Un hotel din Indonezia vrea titlul de "cel mai subțire hotel din lume". Are doar 2,7 metri lățime

Un hotel din Indonezia care are doar 2,7 metri lățime vrea să câștige titlul de „cel mai subțire hotel din lume”. Creatorul său spune că nu l-a construit doar pentru a obține titlul, ci și pentru a populariza localitatea din care provine, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 15:07

- Piturooms

Cel care a gândit proiectul hotelului spune că acesta nu este doar o încercare de a stabili un record mondial, ci și de a atrage atenția internațională asupra micului oraș în care s-a născut.

Ary Indra, persoana care a proiectat hotelul, a crescut în Salatiga, Java Centrală. După ce s-a format ca arhitect și a făcut carieră în Jakarta și Singapore, a simțit că trebuie să se întoarcă acasă și să pună în aplicare ceea ce a învățat.

De la vis la realitate

A găsit un teren nedorit, pe care nimeni nu era dispus să îl dezvolte din cauza dimensiunilor.

Pe terenul respectiv a fost ridicată acum casa PituRooms, un hotel cu șapte camere (Pitu înseamnă „șapte” în limba javaneză) și care măsoară doar 2,74 metri lățime, potrivit Mediafax. Clădirea are cinci etaje, iar fiecare dintre cele șapte camere este suficient de mare pentru un pat dublu și o baie mică cu duș și toaletă.

Camerele sunt decorate cu obiecte de artă și stil de amenajare interioară conform zonei.

„Vreau ca oamenii să experimenteze Salatiga într-un mod nou”, a declarat Indra. „Dețin, am proiectat și operez PituRooms cu propria mea echipă. A devenit noua mea platformă pentru a genera un nou tip de turism care implică comunitățile locale”, a mai spus Ary Indra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Un hotel din Indonezia vrea titlul de "cel mai subțire hotel din lume". Are doar 2,7 metri lățime