Antena Meniu Search
x

Live Text Belgia - Rusia 3-0 la Euro 2020. Lukaku înscrie două goluri și i le dedică lui Eriksen

Naţionala de fotbal a Belgiei a învins Rusia cu scorul de 3-0, la Sankt Petersburg, în Grupa B a turneului final al Campionatului European - EURO 2020. Lukaku a fost autorul unei „duble”, pe care i-a dedicat-o colegului său de la Inter, Christian Eriksen.

de Redactia Observator

la 13.06.2021, 15:45

Jucătorii belgieni se bucură după deschiderea scorului în meciul cu Rusia
Jucătorii belgieni se bucură după deschiderea scorului în meciul cu Rusia - Anton Vaganov - Pool/Getty Images

Belgia și Rusia s-au reîntlnit la EURO 2020, după ce au jucat una împotriva celeilalte și în preliminariile competiției. Meciul de la Sankt Petersburg a avut însă deznodământ similar cu cele din calificări, victoria belgienilor.

Belgia, liderul clasamentului FIFA, s-a impus clar, fără emoţii, prin golurile marcate de Romelu Lukaku (10, 88) şi Thomas Meunier (34).

Lukaku i-a dedicat golul lui Christian Eriksen, colegul său de la Inter Milano, care a trecut prin momente dramatice în meciul Danemarca - Finlanda, prăbuşindu-se pe gazon în min. 41 şi având nevoie să fie resuscitat. Romelu Lukaku a alergat spre o cameră TV după gol şi a strigat ''Chris, Chris, te iubesc''.

LIVE TEXT Belgia - Rusia 3-0 (Lukaku '10, '88, Meunier '34 / )

Pe acelaşi subiect
  • Min. 88 - Lukaku înscrie pentru a doua oară și duce scorul la 3-0.
  • Min. 45 - Belgia intră la cabine cu un avantaj important, deși evoluează fără două dintre vedetele sale.
  • Min. 34 - Meunier înscrie la câteva minute după ce a intrat pe teren. Hazard centrează de la marginea terenului, iar Shunin nu poate respinge decât în calea lui Meunier, care reia fără probleme.
  • Min. 30 - Iese și Kuzyayev la ruși, fiind înlocuit cu Cheryshev.
  • Min. 27 - Meunier este înlocuit de Castagne în echipa Belgiei.
  • Min. 10 - Lukaku a alergat spre o cameră de filmat după marcarea golului și a spus „Chris, Chris, te iubesc!”, un mesaj pentru colegul lui de la Inter Milano, Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe teren la meciul Danemarca - FInlanda.
  • Min. 10 - Romelu Lukaku își continuă forma excelentă arătată în Serie A și deschide scorul. Al șaselea gol în ultimele opt partide internaționale pentru Lukaku.
  • Min. 1 - a început partida de la Sankt Petersburg

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Echipele de start în Belgia - Rusia:

''Diavolii roşii'' nu pot conta în acest meci pe Kevin De Bruyne, accidentat, iar Eden Hazard este pe banca de rezerve. Axel Witsel este o altă absenţă din echipa lui Roberto Martinez la primul meci al belgienilor la EURO 2020.

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 4. Dedryck Boyata, 5. Jan Vertonghen (căpitan) - 21. Timothy Castagne, 19. Leander Dendoncker, 8. Youri Tielemans, 16. Thorgan Hazard - 14. Dries Mertens, 9. Romelu Lukaku, 11. Yannick Carrasco. Selecţioner: Roberto Martinez.

Rezerve: 12. Simon Mignolet, 13. Matz Sels - 3. Thomas Vermaelen, 10. Eden Hazard, 15. Thomas Meunier, 18. Jason Denayer, 20. Christian Benteke, 22. Nacer Chadli, 23. Michy Batshuayi, 24. Leandro Trossard, 25. Jéremy Doku, 26. Dennis Praet.

Rusia: 1. Anton Şunin - 2. Mario Fernandes, 5. Andrei Semenov, 14. Gheorghi Djikia, 18. Iuri Jirkov - 7. Magomed Ozdoev, 8. Dmitri Barinov - 11. Roman Zobnin, 17. Aleksandr Golovin, 23. Daler Kuziaev - 22. Artem Dziuba (căpitan). Selecţioner: Stanislav Cercesov.

Rezerve: 12. Iuri Diupin, 16. Matvei Safonov - 3. Igor Diveev, 4. Viaceslav Karavaev, 6. Denis Cerîşev, 9. Aleksandr Sobolev, 10. Anton Zabolotnîi, 15. Aleksei Miranciuk, 19. Rifat Jemaletdinov, 20. Aleksei Ionov, 24. Roman Evgheniev, 26. Maksim Muhin.

Arbitru din Spania, la centru în Belgia - Rusia

Arbitru: Antonio Mateu Lahoz; arbitri asistenţi: Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (toţi din Spania); al patrulea oficial: Fernando Andres Rapallini (Argentina); arbitru de rezervă: Juan Pablo Belatti (Argentina)

Arbitru video: Alejandro Hernandez (Spania); arbitri asistenţi video: Joao Pinheiro (Portugalia), Inigo Prieto, Juan Martínez Munuera (ambii din Spania)

Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), observator UEFA pentru arbitri: Pascal Garibian (Franţa)

Belgia - locul unu în lume

Belgia ocupă primul loc în clasamentul FIFA în acest moment, după un loc trei la Mondialul din Rusia și o campanie de calificare fără cusur. Pentru Belgia aceasta este a doua calificare consecutivă la Campionatul European de fotbal și a șasea în total. Cea mai mare reușită a „diavolilor roșii” până în prezent datează de la turneul din 1980, când au pierdut finala contra Germaniei de Vest, cu scorul de 1-2, la Roma.

Au găzduit de două ori EURO, prima oară în 1972, iar în 2000 alături de Olanda. La Campionatul European din 1972, Belgia a terminat pe locul trei în grupe, după ce a pierdut cu Germania de Vest, 1-2, și a învins Hngaria de 2-1. La Euro 1984, în meciul decisiv din grupe împotriva Danemarcei a condus cu 2-0, însă nordicii au întors și au învins cu 3-2, o revanșă fiind așteptată la turneul actual.

Nici în 2000 nu a trecut de grupe Belgia. Deși a câștigat meciul de deschidere cu Suedia, 2-1, a pierdut cu 0-2 următoarele meciuri cu Italia și Turcia. La Euro 2016 a început în forță, învingând Irlanda cu 3-0 și Ungaria cu 4-0, însă în sferturile de finală a fost eliminată de Țara Galilor, scor 3-1, formație care o învinsese și în preliminariile turneului.

Rusia - cel mai rapid gol din istoria Euro 2020

Rusia se află la a 12-a participare la turneul final al EURO. Ultimele cinci participări au fost consecutive, iar ca națiune independentă se află la a șasea din șapte participări. Precedentele șase participări au fost sub steagul URSS, în acea perioadă înregistrându-se de altfel și singurul succes al ei. Cu legendarul portar Lev Iașin între buturi, URSS a câștigat trofeul în 1960. Uniunea Sovietică a mai jucat finala de trei ori (1964, 1972, 1988), în timp ce în era post sovietică cea mai bună performanță datează din 2008, când Guus Hiddink i-a dus până în semifinale după o victorie cu Olanda, scor 3-1, în „sferturi”. A fost totodată singura ocazie în care Rusia a „ieșit” din grupe.

Ultima apariție în finală a URSS este marcată de un moment definitoriu în istoria EURO. Sovieticii au fost învinși atunci de Olanda, după ce Rinat Dasaev a încasat unul dintre cele mai grozave goluri din istoria competiției, un voleu excepțional din unghi închis al lui Marco van Basten, care a stabilit în minutul 54 scorul final, 2-0.

Rusia are și ea un motiv de mândrie. Ea deține recordul pentru cel mai rapid gol înscris în competiție. Dmitri Kirichenko a marcat după doar 67 de secunde în meciul din grupe la EURO 2004, în fața formației care avea să câștige ulterior competiția, Grecia.

Programul meciurilor din grupa B Euro 2020

Grupa B de la Euro 2020 va avea loc între 12 și 21 iunie 2021, meciurile fiind găzduite de stadioanele Parken din Copenhaga și Krestovsky din Sankt Petersburg.

  • Danemarca - Finlanda - sâmbătă, 12 iunie, Copenhaga, ora 19.00
  • Belgia - Rusia - sâmbătă, 12 iunie, St. Petersburg, ora 22.00
  • Finlanda - Rusia - miercuri, 16 iunie, St. Petersburg, ora 16.00
  • Danemarca - Belgia - joi, 17 iunie, Copenhaga, ora 19.00
  • Rusia - Danemarca - luni, 21 iunie, Copenhaga, ora 22.00
  • Finlanda - Belgia - luni, 21 iunie, St. Petersburg, ora 22.00

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Euro 2020 » Belgia - Rusia 3-0 la Euro 2020. Lukaku înscrie două goluri și i le dedică lui Eriksen