Antena Meniu Search
x

Cehia - Danemarca 1-2 la Euro 2020. Revanșa pentru 2004

Danemarca a reușit să câștige meciul cu Cehia din sferturile de finală la EURO 2020 și și-a luat revanșa pentru eliminarea din 2004, la capătul unui meci pe care l-a controlat.

de Redactia Observator

la 03.07.2021, 21:02

Întâlnirea dintre Cehia și Danemarca din sferturile de finală de la EURO 2020 a adus împreună două echipe cu un spirit colectiv și o etică în muncă foarte puternice, ambele pline de încredere după rezultatele impresionante din optimi. 

LIVE TEXT Cehia - Danemarca 1- 2(Schick '49 / Delaney '5, Dolberg '42)

  • Min. 82 - Vaclik se chinuie să îl oprească pe Maehle, după o pasă precisă primită de acesta. Cea mai frumoasă paradă a meciului.
  • Min. 78 - Poulsen șutează din prima de la marginea careului pe colțul lung, dar portarul se întinde și respinge în corner.
  • Min. 49 - 1-2. Cehia începe în forță repriza secundă, iar Patrick Schick înscrie al 5-lea său gol la EURO 2020. Coufal centrează în careu, iar Schick reia pe sub portar.
  • Min. 42 - 0-2. Kasper Dolberg e găsit cu o centrare perfectă din prima de Maehle, și preia din vole fără nicio șansă pentru Cehia.
  • Min. 22 - Schmeichel greșește o degajare și Cehia are o acțiune bună de atac. Thomas Holes primește o pasă în careu și șutează, dar portarul danez se repliază și respinge în corner.
  • Min. 12 - Pasă de 50 de metri a lui Hojbjerg pentru Damsgaard, care nu reușește să șuteze foarte bine și mingea este recuperată de Coufal.
  • Min. 5 - 0-1. Fază fixă și Thomas Delaney reia cu capul în plasa porții, după centrarea lui Jens Larsen.
  • A început meciul de la Baku, Azerbiadjan.

Cehii au profitat din plin de omul în plus în partida cu Olanda, iar golurile lui Tomas Holes și Patrick Schick le-au adus victoria cu 2-0, după eliminarea lui Matthijs de Ligt. Vor juca pentru a doua oară în sferturile EURO cu Danemarca, precedenta întâlnire din 2004 câștigând-o cu 3-0. Meciul nu va fi însă la fel de ușor de această dată, mai ales că echipa lui Kasper Hjulmand a înscris de câte 4 ori în ultimele două partide: 4-1 cu Rusia în ultimul meci din grupă care a calificat naționala daneză în optimi, unde a învins cu 4-0 Țara Galilor.

Echipele de start în Cehia - Danemarca:

Atacantul Yussuf Poulsen a fost recuperat, dar se va afla pe banca de rezerve la danezi, în timp ce în echipa Cehiei s-a produs o singură schimbare, revenirea fundaşului stânga Jan Boril în locul lui Pavel Kaderabek.

Cehia: 1. Tomas Vaclik - 5. Vladimir Coufal, 3. Ondrej Celustka, 6. Tomas Kalas, 18. Jan Boril - 9. Tomas Holes, 15. Tomas Soucek (căpitan) - 12. Lukas Masopust, 7. Antonin Barak, 13. Petr Sevcik - 10. Patrik Schick. Selecţioner: Jaroslav Silhavy.

Rezerve: 16. Ales Mandous, 23. Tomas Koubek - 2. Pavel Kaderabek, 4. Jakub Brabec, 8. Vladimir Darida, 11. Michael Krmencik, 14. Jakub Jankto, 17. David Zima, 20. Matej Vydra, 21. Alex Kral, 24. Tomas Pekhart, 25. Jakub Pesek.

Danemarca: 1. Kasper Schmeichel - 6. Andreas Christensen, 4. Simon Kjaer (căpitan), 3. Jannik Vestergaard - 17. Jens Stryger Larsen, 23. Pierre-Emile Hojbjerg, 8. Thomas Delaney, 5. Joakim Maehle - 9. Martin Braithwaite, 12. Kasper Dolberg, 14. Mikkel Damsgaard. Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Rezerve: 16. Jonas Loessl, 22. Frederik Ronnow - 2. Joachim Andersen, 7. Robert Skov, 11. Andreas Skov Olsen, 13. Mathias Jorgensen, 15. Christian Norgaard, 18. Daniel Wass, 19. Jonas Wind, 20. Yussuf Poulsen, 21. Andreas Cornelius, 24. Mathias Jensen.

Arbitru din Olanda, la centru în Cehia - Danemarca

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); al patrulea oficial: Serghei Karasev; arbitru de rezervă: Igor Demeşko (ambii din Rusia)

Arbitru video: Pol van Boekel; arbitri asistenţi video: Kevin Blom (ambii din Olanda), Filippo Meli, Massimiliano Irrati (ambii din Italia)

Delegat UEFA: Irakli Nakaidze (Georgia), observator UEFA pentru arbitri: Nikolai Levnikov (Rusia)

Istoricul întâlnirilor dintre Danemarca și Cehia

Danemarca vrea să obțină abia a treia victorie în fața adversarului de azi, prima dintre ele venind abia acum 20 de ani, când golul lui Ebbe Sand i-a adus victoria cu 2-1 în calificările pentru Cupa Mondială din 2002.

Actualul căpitan Simon Kjaer s-a aflat pe lista marcatorilor și la cealaltă victorie a danezilor, 3-0 în preliminariile Cupei Mondiale 2014, în martie 2013. A fost singurul succes al oricărei dintre cele două formații în ultimele șase partide. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Euro 2020 » Cehia - Danemarca 1-2 la Euro 2020. Revanșa pentru 2004