Antena Meniu Search
x

LIVE TEXT Italia - Elveţia, ora 22:00. Echipele probabile. Italienii îşi pot asigura calificarea în optimi

Italia - Elveţia, ora 22:00, este meciul care încheie ziua de fotbal la EURO 2020. Italienii îşi pot asigura calificarea în optimi în eventualitea unei victorii.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 13:58

LIVE TEXT Italia - Elveţia, ora 22:00. Echipele probabile. Italienii îşi pot asigura calificarea în optimi
- Profimedia

Italia nu a avut nicio emoţie în meciul de deschidere de la EURO 2020. Naţionala condusă de Mancini a căştigat cu 3-0 partida cu Turcia şi s-au instalat confortabil pe primul loc al Grupei A.

Elveţia a dominat partida cu Ţara Galilor din prima rundă a grupelor, la final a trebuit să se mulţumescă cu un egal, scor 1-1.

EURO 2020. Echipele probabile:

  • Italia: Donnarumma - Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Verratti, Jorginho, Barella - Berardi, Immobile, Insigne
  • Elveția: Sommer - Elvedi, Schar, Akanji - Mbabu, Xhaka, Zakaria, Rodriguez - Shaqiri - Embolo, Seferovic
Pe acelaşi subiect

EURO 2020. Italia, un colos al Campionatelor Europene

Italia se află la a noua participare la Campionatul European. Italienii au câştigat trofeul în 1968 şi au mai jucat două finale, în 2000, respectiv 2012. La EURO 2016, Italia a fost eliminată de Germania, în sferturi.

De partea cealaltă, Elveţia se află la doar al cincilea EURO din istorie. La ediţia precedentă, cea din 2016, elveţienii au reuşit şi cea mai importantă performanţă: au trecut de faza grupelor, dar s-au oprit în optimi.

Italia şi Elveţia s-au întâlnit de 18 ori până acum, dar ultimul meci direct dintre cele două a fost în 2010. Italia a câştigat 6 partide, Elveţia s-a impus de patru ori, iar 8 meciuri s-au încheiat la egalitate. De altfel, 4 din ultimele 5 confruntări directe dintre Italia şi Elveţia s-au încheiat cu scor egal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Euro 2020 » LIVE TEXT Italia - Elveţia, ora 22:00. Echipele probabile. Italienii îşi pot asigura calificarea în optimi