Antena Meniu Search
x

Lotul Austriei pentru Euro 2020. Marko Arnautovic, readus din China pentru a conduce atacul

Naţionala de fotbal a Austriei a fost repartizată în Grupa C de la Euro 2020, urmând să lupte cu Olanda, Ucraina şi Macedonia de Nord pentru calificarea în faza optimilor de finală.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 10:08

Marko Arnautovic câştigă şase milioane de euro pe an jucând pentru Shanghai Port, echipă din China
Marko Arnautovic câştigă şase milioane de euro pe an jucând pentru Shanghai Port, echipă din China - Hepta
  • Austria este în grupă cu Olanda, Ucraina şi Macedonia de Nord la Euro 2020.
  • David Alaba este cel mai bine cotat fotbalist din naţionala Austriei.

Austria joacă două dintre cele trei meciuri de la Euro 2020 la Bucureşti, urmând să dea piept cu Macedonia de Nord pe 13 iunie, de la ora 19.00, şi cu Ucraina pe 21 iunie, de la ora 19.00. Între cele două meciuri, pe 17 iunie, de la ora 22.00, Austria înfruntă şi naţionala Olandei practic în deplasare, la Amsterdam.

Pentru a obţine calificarea în faza optimilor de finală, selecţionerul Franco Foda a decis să arunce în luptă toate numele grele pe care le are la dispoziţie şi astfel a apelat inclusiv la atacantul Marko Arnautovic, jucător care a ratat în ultimii ani mai multe acţiuni ale naţionalei Austriei din cauza transferului în China, la Shanghai Port. 

Lotul Austriei pentru Euro 2020

Portari - Alexander Schlager (LASK Linz), Pavao Pervan (VFL Wolfsburg), Daniel Bachmann (Watford).

Pe acelaşi subiect

Fundaşi - Andreas Ulmer    (Red Bull Salzburg), Aleksandar Dragovic (Bayer Leverkusen), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt), Stefan Posch (Hoffenheim), David Alaba (Bayern Munchen), Philipp Lienhart (Freiburg), Stefan Lainer (Borussia Monchengladbach), Marco Friedl (Werder Bremen).

Mijlocaşi - Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt), Marcel Sabitzer (RasenBallport Leipzig), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen), Christopher Trimmel (Union Berlin), Louis Schaub    (Luzern), Alessandro Schöpf    (Schalke 04), Christoph Baumgartner    (Hoffenheim), Karim Onisiwo    (Mainz), Valentino Lazaro (Borussia Monchengladbach), Xaver Schlager (VfL Wolfsburg), Konrad Laimer (RasenBallport Leipzig).

Atacanţi - Marko Arnautovic (Shanghai Port), Michael Gregoritsch (Augsburg), Saşa Kalajdzic (VFB Stuttgart).

David Alaba, cel mai bine cotat fotbalist al naţionalei Austriei

Unul dintre liderii naţionalei Austriei de la Euro 2020 este fundaşul David Alaba. Crescut de Austria Viena şi ajuns la Bayern Munchen încă de la 16 ani, David Alaba a atins, deja, cifre uimitoare, având, la aproape 29 de ani, deja 431 de meciuri jucate pentru bavarezi şi 81 de meciuri jucate în naţionala Austriei. Cifrele adunate până acum, dar şi faptul că mai poate juca fără probleme câţiva ani la nivel înalt fac din David Alaba cel mai bine cotat fotbalist al naţionalei Austriei, fundaşul având o cotă de 55 de milioane de euro.

Cu toate acestea, David Alaba s-a plictisit de viaţa trăită la Munchen şi, după 13 ani petrecuţi în tricoul lui Bayern Munchen, a decis să părăsească gruparea bavareză din postura de fotbalist liber de contract. David Alaba ar urma să ajungă, după Euro 2020, la Real Madrid, grupare cu care ar fi semnat un contract valabil până în vara lui 2026.

Lotul Austriei pentru Euro 2020 valorează 320,1 milioane de euro

Naţionala de fotbal a Austriei se prezintă la Euro 2020 cu un lot de jucători ce valoarează 320,1 milioane de euro, respectiv o cotă medie de 12,31 milioane de euro. Pe lângă David Alaba, cotat la 55 de milioane de euro, din lotul Austriei se mai remarcă Marcel Sabitzer, de la Leipzig, fotbalist cotat la 40 de milioane de euro, dar şi Xaver Schlager, de la Wolfsburg, fotbalist cotat la 27 de milioane de euro. 

În schimb, Austria are în lot şi fotbalişti cotaţi la mai puţin de un milion de euro, iar aici ne gândim în special la veteranul Ulmer, de la Red Bull Salzburg, sau la portarii Pavao Pervan şi Daniel Bachmann, jucători care nu reprezintă prima opţiune pentru postul respectiv la cluburile lor.

Franco Foda va conduce frâiele naţionalei Austriei la Euro 2020

Naţionala de fotbal a Austriei va fi condusă la Euro 2020 de antrenorul german Franco Foda. Ajuns la 55 de ani, Foda a adunat mandate pe banca echipelor Sturm Graz şi FC Kaiserslautern înainte de a fi instalat drept selecţionerul Austriei în 2018. Ca jucător, Foda şi-a legat numele de echipe precum FC Kaiserslautern, VFB Stuttgart şi Bayer Leverkusen înainte de a-şi încheia cariera la Sturm Graz.

Franco Foda a avut două selecţii în naţionala Germaniei de Vest, în 1987, iar ca antrenor a bifat două trofee cu Sturm Graz fiind campion al Austriei în 2011 şi câştigător al Cupei Austriei în 2010. Cele două trofee s-au adăugat celor câştigate ca jucător, respectiv Cupa Germaniei cu FC Kaiserslautern în 1990 şi cu Bayer Leverkusen în 1993, campionatul Austriei cu Sturm Graz în 1998 şi în 1999, Cupa Austriei cu Sturm Graz, în 1999, şi Supercupa Austriei tot cu Sturm Graz, tot în 1999.

Marko Arnautovic, readus la naţională pentru a conduce atacul Austriei la Euro 2020

Franco Foda, selecţionerul Austriei, ştie că echipa lui are nevoie de goluri pentru a trece de grupe la Euro 2020 astfel că a decis să-l readucă în lot pe atacantul Marko Arnautovic, fotbalist sărit din schemă la mai multe acţiuni ale naţionalei Austriei din ultimii ani, din cauza transferului la echipa chineză Shanghai Port. Foda se temea că Arnautovic va avea probleme din cauza diferenţei de fus orar, dar atacantul a avut suficient timp la dispoziţie pentru a se adapta şi pentru a conduce atacul Austriei la Euro 2020.

Ajuns la 32 de ani, Arnautovic este, de departe, golgeterul actualei naţionale a Austriei, având 26 de goluri înscrie în 88 de selecţii. Atacantul a strălucit în tricoul lui Stoke City şi West Ham United, în perioada 2013-2019, reuşind 48 de goluri în 210 meciuri jucate pentru cele două cluburi engleze. Evoluţiile bune din Premier League i-au adus, în 2019, un transfer extrem de avantajos în China, Arnautovic câştigând şase milioane de euro pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Euro 2020 » Lotul Austriei pentru Euro 2020. Marko Arnautovic, readus din China pentru a conduce atacul