Antena Meniu Search
x

Lotul Portugaliei pentru Euro 2020. Cristiano Ronaldo, marea vedetă a campioanei en-titre

Portugalia face parte din Grupa F la EURO 2020. Portughezii sunt campionii en-titre ai Europei, după succesul din 2016, dar va fi foarte greu pentru ei să-și apere trofeul. Mai ales că fac parte dintr-o grupă imposibilă, alături de Franța, Germania și Ungaria.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 08:17

Lotul Portugaliei pentru Euro 2020. Cristiano Ronaldo, marea vedetă a campioanei en-titre
- Facebook

Portugalia începe grupa cu, teoretic, cel mai ușor meci: partida cu Ungaria, pe 15 iunie, la Budapesta. Portughezii vin apoi la Munchen, pentru confruntarea cu Germania de pe 19 iunie și se întorc în Ungaria pentru a juca pe 23 iunie meciul cu Franța.

Lotul Portugaliei pentru Euro 2020

  • Portari: Anthony Lopes (Lyon), Rui Patrício (Wolves), Rui Silva (Granada)
  • Fundași: João Cancelo (Manchester City), Rúben Dias (Manchester City), José Fonte (LOSC Lille), Raphael Guerreiro (Dortmund), Nuno Mendes (Sporting CP), Pepe (Porto), Nélson Semedo (Wolves)
  • Mijlocași: William Carvalho (Real Betis), Danilo (Paris), Bruno Fernandes (Manchester United), Gonçalo Guedes (Valencia), João Moutinho (Wolves), Rúben Neves (Wolves), Sérgio Oliveira (Porto), João Palhinha (Sporting CP), Pote (Sporting CP), Renato Sanches (LOSC Lille) , Bernardo Silva (Manchester City)
  • Atacanți: João Félix (Atlético Madrid), Diogo Jota (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), André Silva (Eintracht Frankfurt), Rafa Silva (Benfica)

Cristiano Ronaldo îi predă ștafeta lui Joao Felix

Pe acelaşi subiect

Portugalia este campioana europeană en-titre după succesul de la ediția precedentă a EURO, însă specialiștii nu văd naționala lui Cristiano Ronaldo printre marile favorite și la EURO 2020.

Ronaldo este marea vedetă a naționalei Portugaliei, dar din lotul lusitanilor mai fac parte jucători precum Joao Felox, Diogo Jota sau Bruno Fernandes.

Lotul Portugaliei pentru Euro 2020 valorează 872,5 milioane de euro

Un indiciu despre cât de valoros este lotul Portugaliei pentru EURO 2020 poate fi cota de piață a fundașului central Ruben Dias, care valorează 75 de milioane de euro și este unul dintre cei mai scumpi jucători ai naționalei.

Pe primul loc este puștiul Joao Felix de la Atletico Madrid, jucător pe care lusitanii îl consideră urmașul lui Cristiano Ronaldo. Joao Felix este cotat la 80 de milioane de euro. Având în vedere că a ajuns la 36 de ani și este pe final de carieră, Cristiano Ronaldo e cotat la "doar" 45 de milioane de euro.

EURO 2020. Fernando Santos, selecționerul Portugaliei

Fernando Santos, 66 de ani, conduce naționala Portugaliei din 2014. A reușit să câștige deja EURO cu lusitanii la ediția din 2016 a Campionatului European. Santos a preluat naționala Portugaliei după ce a fost pe banca naționalei Greciei, în perioada 2010-2014.

La nivel de club, Santos a câștigat titlul de campion, două Cupe ale Portugaliei și două Supercupe cu FC Porto, iar cu AEK Atena a câștigat Cupa Greciei. A fost declarat cel mai bun antrenor al anului în Europa, în 2016, după ce a câștigat EURO cu Portgalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Euro 2020 » Lotul Portugaliei pentru Euro 2020. Cristiano Ronaldo, marea vedetă a campioanei en-titre