Antena Meniu Search
x

Lotul Poloniei pentru Euro 2020. Robert Lewandowski, omul în care polonezii îşi pun toate speranţele

Polonia face parte din Grupa E la EURO 2020 şi poate reprezenta una dintre surprizele grupei, chiar dacă nu porneşte ca favorită.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 22:26

Lotul Poloniei pentru Euro 2020. Robert Lewandowski, omul în care polonezii îşi pun toate speranţele
- Profimedia

Polonia deschide "balul" pe 14 iunie, la Sank-Petersburg, cu Slovacia. Apoi, polonezii vin în Spania şi vor juca cu naţionala lui Luis Enrique pe 19 iunie, la Sevilla, apoi cu Suedia, pe 23 iunie, pe acelaşi stadion - Estadio La Cartuja.

Lotul Poloniei pentru Euro 2020

  • Portari: Łukasz Fabiański (West Ham), Łukasz Skorupski (Bologna), Wojciech Szczęsny (Juventus)
  • Fundași: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszyński (Sampdoria), Kamil Glik (Benevento), Michał Helik (Barnsley), Tomasz Kędziora (Dinamo Kiev), Kamil Piątkowski (Raków Częstochowa), Tymoteusz Puchacz (Lech Poznań), Maciej Rybus (Lokomotiv Moscova)
  • Mijlocași: Paweł Dawidowicz (Verona), Przemysław Frankowski (Chicago Fire), Kamil Jóźwiak (Derby), Mateusz Klich (Leeds), Kacper Kozłowski (Pogoń Szczecin), Grzegorz Krychowiak (Lokomotiv Moscova), Karol Linetty (Torino), Jakub Moder (Brighton), Przemysław Płacheta (Norwich), Piotr Zieliński (Napoli)
  • Atacanți: Dawid Kownacki (Fortuna Düsseldorf), Robert Lewandowski (Bayern), Karol Świderski (PAOK), Jakub Świerczok (Piast Gliwice)

Robert Lewandowski, starul de la care polonezii aşteaptă o minune

Pe acelaşi subiect

Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern Munchen, poate fi omul decisiv care să aducă polonezilor o calificare din faza grupelor.

Arkadiusz Milik, celălalt super-atacant al Poloniei, s-a accidentat imediat după ce a fost convocat în lotul pentru EURO 2020 și va rata turneul final.

Lotul Poloniei pentru Euro 2020 valorează 254,8 milioane de euro

Lotul Poloniei valorează mai mult decât cel al Suediei. Şi asta pentru că polonezii au toate vedetele apte pentru acest EURO, cu excepţia lui Milik.

Lewandowski este cotat la 60 de milioane de euro, iar Piotr Zielinski, jucătorul lui Napoli, este cotat la 50 de milioane de euro.

EURO 2020. Paulo Sousa, selecționerul Poloniei

Polonia are un selecționer străin: portughezul Paulo Sousa. În vârstă de 50 de ani, Sousa a preluat naționala Poloniei chiar în acest an, în ianuarie 2021.

Singurele experiențe ale lui Sousa la nivel de echipe naționale au fost în perioada 2005-2008, când a fost selecționerul naționalei Under 16 a Portugaliei și în 2008, pentru o scurtă perioadă, când a fost secundul lui Carlos Queiroz, la naționala de seniori a Portugaliei.

Ca antrenor la echipe de club, Sousa a câștigat doar 4 trofee: campionatul și Cupa în Ungaria, cu Videoton, campionatul în Israel cu Maccabi Tel Aviv și campionatul în Elveția cu FC Basel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Euro 2020 » Lotul Poloniei pentru Euro 2020. Robert Lewandowski, omul în care polonezii îşi pun toate speranţele