Antena Meniu Search
x

Lotul Slovaciei pentru Euro 2020. Slovacia e doar la a doua prezenţă la un Campionat European

Slovacia a fost repartizată în Grupa E la EURO 2020, alături de Spania, Suedia şi Polonia. Misiune aproape imposibilă pentru slovaci care nu au nici o foarte mare experienţă la EURO.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 22:48

Lotul Slovaciei pentru Euro 2020. Slovacia e doar la a doua prezenţă la un Campionat European
- Profimedia

Slovacia va juca primul meci la Sankt-Petersburg, pe 14 iunie, cu Polonia. Urmează confruntările cu Suedia, pe 18 iunie, tot în Rusia şi cu Spania, pe 23 iunie, la Sevilla.

Lotul Slovaciei pentru Euro 2020

  • Portari: Martin Dúbravka (Newcastle), Dušan Kuciak (Lechia Gdańsk), Marek Rodák (Fulham)
  • Fundași: Dávid Hancko (Sparta Praha), Tomáš Hubočan (Omonoia), Martin Koscelník (Liberec), Peter Pekarík (Hertha Berlin), Ľubomír Šatka (Lech Poznań), Milan Škriniar (Inter Milan), Martin Valjent (Mallorca), Denis Vavro (Huesca)
  • Mijlocași: László Bénes (Augsburg), Ondrej Duda (Köln), Ján Greguš (Minnesota), Marek Hamšík (IFK Göteborg), Lukáš Haraslín (Sassuolo), Jakub Hromada (Slavia Praha), Patrik Hrošovský (Genk), Juraj Kucka (Parma), Stanislav Lobotka (Napoli), Tomáš Suslov (Groningen), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava)
  • Atacanți: Róbert Boženík (Feyenoord), Michal Ďuriš (Omonoia), Róbert Mak (Ferencváros), Ivan Schranz (Jablonec)

Marek Hamsik, cel mai cunoscut jucător din lotul Slovaciei

Pe acelaşi subiect

Fundașul lui Inter, Milan Skriniar, mijlocașul Marek Hamsik (IFK Goteborg) și Stanislav Lobotka, mijlocașul lui Napoli sunt marile vedete ale Slovaciei la EURO 2020.

Slovacia este una dintre cele mai tinere naționale prezente la EUR0 2020. Practic, Slovacia are o echipă națională abia din 1993 după despărțirea de Cehia.

În aceste condiții, slovacii nu se pot lăuda cu mari performanțe la nivel internațional din punct de vedere fotbalistic. Slovacia s-a calificat la doar trei turnee finale de-a lungul scurtei sale istorii (un Campionat Mondial și două Campionate Europene).

Lotul Slovaciei pentru Euro 2020 valorează 131,1 milioane de euro

Slovacia este cotată de site-urile de specialitate la 131,1 milioane de euro.

Cel mai scump fotbalist al slovacilor este fundaşul lui Inter Milano, Milan Skriniar, cotat la 60 de milioane de euro. Hamsik, aflat pe final de carieră, jucător la IFK Goteborg acum, valorează 3 milioane de euro.

EURO 2020. Stefan Tarkovic, selecționerul Slovacia

Stefan Tarkovic, 48 de ani, este selecționerul naționalei Slovaciei. Tarkovic și-a început cariera de antrenor ca antrenor al naționalei feminine de fotbal a Slovaciei, la Under 19.

A fost apoi selecționerul naționalei Under 18, la băieți, iar în perioada 2013-2018 a fost secund la naționala de seniori. Din 2018 a preluat conducerea naționalei pe care a reușit s-o califice la EUR0 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Euro 2020 » Lotul Slovaciei pentru Euro 2020. Slovacia e doar la a doua prezenţă la un Campionat European