Antena Meniu Search
x

Lotul Franței pentru Euro 2020. Benzema revine la naționlă. Griezmann și Mbappe completează un atac stelar

Franța a fost repartizată în "grupa morții" la EURO 2020. Francezii sunt în Grupa F, alături de Portugalia, Germania și Ungaria.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 08:14

Lotul Franței pentru Euro 2020. Benzema revine la naționlă. Griezmann și Mbappe completează un atac stelar
- Facebook

Chiar și în aceste condiții, specialiștii o văd pe Franța principala favorită la câștigarea trofeului la EURO 2020. Franța are primul meci cu Germania, pe 15 iunie, la Munchen. Apoi, naționala franceză se mută în Ungaria, pe Puskas Arena, unde va juca împotriva Ungariei, pe 19 iunie, și împotriva Portugaliei, pe 23 iunie.

Lotul Franței pentru Euro 2020

  • Portari: Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (Milan), Steve Mandanda (Marseille)
  • Fundași: Lucas Digne (Everton), Léo Dubois (Lyon), Lucas Hernández (Bayern), Presnel Kimpembe (Paris), Jules Koundé (Sevilla), Clément Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea)
  • Mijlocași: Kingsley Coman (Bayern), N'Golo Kanté (Chelsea), Thomas Lemar (Atlético Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Bayern)
  • Atacanți: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Ousmane Dembélé (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappé (Paris), Marcus Thuram (Mönchengladbach)

EURO 2020. Atac de 5 stele al Franței

Pe acelaşi subiect

Poate cel mai important nume din lotul Franței este cel al lui Karim Benzema. Jucătorul lui Real Madrid revine la națională după o perioadă însemnată și, alături de Griezmann și Mbappe, va forma un atac stelar în echipa lui Deschamps.

Pe lângă oamenii de atac, francezii se pot lăuda și cu Lucas Hernández sau Benjamin Pavard (ambii de la Bayern Munchen), Presnel Kimpembe (PSG) sau Raphaël Varane (Real Madrid) - în apărare și cu Kingsley Coman (Bayern), Paul Pogba (Manchester United) sau Adrien Rabiot (Juventus) - în linia mediană.

Lotul Franței pentru Euro 2020 valorează 1,03 miliarde de euro

Așa cum era de așteptat, având asemenea nume în echipă, lotul Franței are o valoare colosală. Potrivit site-urilor de specialitate, lotul convocat de Didier Deschamps pentru EURO 2020 costă peste un miliard de euro.

Doar Kylian Mbappe costă 160 de milioane de euro. Varane, fundașul lui Real Madrid, descoperit de românul Ladislau Boloni, are o cotă de piață de 70 de milioane de euro, iar jucători precum Pogba sau Griezmann au cote de piață de 60 de milioane de euro.

EURO 2020. Didier Deschamps, selecționerul Franței

Didier Deschamps, în vârstă de 52 de ani, conduce naționala Franței din 2012. Și are rezultate notabile. Deschamps este vice-campion european cu Franța în 2016, iar în 2018 a reușit să câștige Cupa Mondială.

Înainte de a prelua naționala, Deschamps le-a antrenat pe Monaco, Juventus și Olympique Marseille. A câștigat Cupa Ligii Franței cu Monaco în 2003, în 2004 a fost finalist al UEFA Champions League cu aceeași echipă, în 2007 a obținut promovarea cu Juventus din Serie B în Serie A, iar cu Olympique Marseille a câștigat campionatul Franței (2010), Cupa Ligii (2010, 2011, 2012) și Supercupa Franței (2010, 2011).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Lotul Franței pentru Euro 2020. Benzema revine la naționlă. Griezmann și Mbappe completează un atac stelar