Antena Meniu Search
x

Update Scoţia - Cehia 0-2. Schick a făcut diferenţa între cele două echipe

Naţionala de fotbal a Cehiei a debutat cu o victorie la Euro 2020, după ce s-a impus, cu 2-0, în meciul disputat luni împotriva Scoţiei, la Glasgow.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 17:56

Scoţia şi Cehia se înfruntă într-un meci de la Euro 2020
Scoţia şi Cehia se înfruntă într-un meci de la Euro 2020 - Profimedia
  • Scoţia şi Cehia fac parte din Grupa D de la Euro 2020, alături de Croaţia şi Anglia.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.
  • Min. 94 - Este final de meci la Glasgow. Cehia îşi adjudecă cele trei puncte, impunându-se cu 2-0 la capătul unui meci în care a fost mai eficientă şi l-a avut pe atacantul Schick în zi mare, acesta reuşind o dublă. Una dintre reuşitele lui Schick candidează, deja, la titlul de cel mai frumos gol al turneului, Schick reuşind să-l învingă pe Marshall cu un şut de la centrul terenului, în stilul Gheorghe Hagi.
  • Min. 88 - Cehia încearcă să rupă ritmul cu două noi schimbări. Au intrat Krmencik şi Sevcik şi au ieşit Darida şi Schick.
  • Min. 79 - Scoţienii forţează, pe final, cu Forrest şi Nisbet în locurile lui O'Donnell şi Dykes. Totuşi, tot cehii sunt mai periculoşi, Schick fiind foarte aproape de golul trei.
  • Min. 72 - Noi schimbări în echipa Cehiei. Intră Hlozek şi Vydra şi ies Jankto şi Masopust.
  • Min. 67 - Schimbări în cele două formaţii. La scoţieni au intrat McGregor şi Fraser şi au ieşit Hendry şi Armstrong. La cehi a ieşit Kral şi a intrat Holes.
  • Min. 66 - Ocazie mare ratată de Dykes. Şutul său din unghi a fost scos cu dificultate de portarul cehilor.
  • Min. 62 - Scoţia forţează pentru a reintra cât mai rapid în joc, însă apărarea Cehiei rezistă deocamdată eroic.
  • Min. 55 - Darida este aproape de golul trei, însă mingea şutată de el ocoleşte de puţin poarta scoţienilor.
  • Min. 52 Scoţia - Cehia 0-2. Schick marchează ceea ce poate fi cel mai frumos gol de la Euro 2020. L-a executat pe Marshall cu un şut de la mare distanţă, profitând de ieşirea goalkeeperului scoţian mult în afara porţii.
  • Min. 50 - Debut încins de repriză. Ambele formaţii au momente favorabile, dar nu reuşesc să le fructifice.
  • Min. 46 - Scoţienii au făcut o schimbare la pauză. Intră Che Adams în locul lui Christie.
  • 17.02 - Cehia a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului de la Glasgow.
  • Min. 45 - Este pauză la Glasgow. Cehia conduce, cu 1-0, graţie unui gol marcat pe finalul reprizei de Schick. Scoţia a început mai bine meciul, însă cehii au echilibrat jocul pe parcurs, iar golul a venit ca o încununare a insistenţei oamenilor lui Silhavy.
  • Min. 42 Scoţia - Cehia 0-1. Schick deschide scorul pentru echipa Cehiei. Atacantul cehilor a înscris cu o superbă lovitură cu capul, valorificând un balon venit de la Coufal.
  • Min. 33 - Robertson reia spectaculos, din unghi, şi Vaclik respinge cu greu în corner. Mare ocazie pentru Scoţia.
  • Min. 27 - Cehii sunt în controlul jocului.
  • Min. 20 - Dykes trece pe lângă deschiderea scorului. Reluarea sa din apropiere ocoleşte de puţin poarta cehilor.
  • Min. 17 - Cehia ratează prima mare ocazie a meciului prin Schick. Reluarea acestuia a fost salvată de Marshall. Goalkeeperul scoţian a avut o intervenţie magistrală.
  • Min. 12 - Scoţienii domină startul de meci, însă deocamdată nu au fost faze periculoase la poarta lui Vaclik.
  • Scoţia a început cu Marshall - Hanley, Cooper, Hendry - O'Donnell, Armstrong, McGinn, McTominay, Robertson - Dykes, Christie. Antrenor: Steve Clarke.
  • Cehia a început cu Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Masopust, Soucek, Kral, Jankto - Darida - Schick. Antrenor: Jaroslav Silhavy.
  • 16.01 - Scoţia a avut lovitura de start a meciului.

Cele două formaţii îşi doresc să înceapă cu un rezultat pozitiv campania de la Euro 2020, respectiv să bifeze un rezultat care să le menţină în lupta pentru calificarea în faza sferturilor de finală, în condiţiile în care fac parte dintr-o grupă în care au mai fost repartizate două echipe de top, Anglia şi Croaţia.

Specialiştii dau drept favorită naţionala Scoţiei, în special pentru că scoţienii au avantajul terenului propriu, partida jucându-se la Glasgow, pe Hampden Park, dar şi pentru că scoţienii sunt neînvinşi în 2021, înregistrând două victorii şi trei egaluri în cele cinci meciuri jucate în prima parte a acestui an şi asta deşi au avut în faţă echipe precum Olanda sau Austria.

Scoţia, avantaj în ultimele meciuri directe cu Cehia

Pe acelaşi subiect

Pe lângă avantajul terenului propriu, scoţienii au şi avantajul ultimelor meciuri directe jucate împotriva Cehiei. Asta pentru că Scoţia a câştigat ultimele trei meciuri directe jucate împotriva Cehiei, două dintre victorii fiind obţinute chiar pe terenul adversarei, 1-0 în martie 2016 şi 2-1 în septembrie anul trecut.

În octombrie anul trecut, în ultimul meci direct dintre cele două formaţii, Scoţia s-a impus pe teren propriu, 1-0, graţie unui gol marcat de Fraser în minutul 6. A fost, însă, un "lucky-shot" în condiţiile în care Cehia a dominat copios partida având 68% posesie, 6-1 la şuturi pe poartă şi 12-1 la cornere.

Meciul dintre Scoţia şi Cehia este condus de Daniel Siebert, Germania, şi se joacă pe Hampden Park din Glasgow

Partida dintre Scoţia şi Cehia, din prima etapă a grupelor Euro 2020, beneficiază de o brigadă de arbitri din Germania condusă la centru de Daniel Siebert. Acesta este asistat de Jan Seidel şi Rafael Foltyn. Siebert are 37 de ani şi este arbitru internaţional încă din 2015, când şi-a făcut debutul la seniori conducând un meci disputat între Luxemburg şi Republica Moldova.

Meciul dintre Scoţia şi Cehia se joacă pe terenul scoţienilor, respectiv pe Hampden Park din Glasgow. Este primul meci de la Euro 2020 care se joacă pe arena din Glasgow care are o capacitate totală de aproape 52.000 de locuri. Ca şi Arena Naţională, din Bucureşti, Hampden Park găzduieşte patru meciuri de la Euro 2020, respectiv trei partide din faza grupelor şi un meci din faza optimilor de finală.

Hampden Park a găzduit, de-a lungul timpului, trei finale de Cupa Campionilor sau Liga Campionilor, două finale ale Cupei Cupelor şi o finală de Cupa UEFA. Cele trei finale de Cupa Campionilor sau Liga Campionilor găzduite de Hampden Park au avut loc în 1960, Real Madrid - Eintracht Frankfurt 7-3, în 1976, Bayern Munchen - St. Etienne 1-0, şi în 2002, Real Madrid - Bayer Leverkusen 2-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Euro 2020 » Scoţia - Cehia 0-2. Schick a făcut diferenţa între cele două echipe