Antena Meniu Search
x

Live Text Suedia trece de Slovacia, la Euro 2020, şi rămâne în lupta pentru calificarea în optimile de finală

Naţionala de fotbal a Suediei a obţinut, vineri, prima victorie de la Euro 2020, nordicii impunându-se, cu 1-0, în duelul cu Slovacia de la St. Petersburg.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 17:55

Isak a fost cel mai periculos jucător al Suediei în meciul cu Slovacia
Isak a fost cel mai periculos jucător al Suediei în meciul cu Slovacia - Profimedia
  • Suedia şi Slovacia fac parte din Grupa E de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Spania şi Polonia.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 97 - Este final de meci la St. Petersburg. Suedia se impune în faţa Slovaciei, 1-0, şi rămâne în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală. Este o victorie meritată a Suediei, care a avut în Isak un adevărat argint-viu, doar lipsa de maturitate a tânărului fotbalist şi intervenţiile magistrale ale lui Dubravka făcând ca diferenţa de scor să nu fie mai mare în favoarea Suediei.

Min. 93 - Schimbări în echipa Suediei. Au intrat Bengtsson şi Krafth şi au ieşit Augustinsson şi Forsberg.

Min. 88 - Weiss vede cartonaşul galben pentru un fault. La suedezi intră Svensson în locul lui Ekdal.

Min. 84 - Schimbări în echipa Slovaciei. Au ieşit Hrosovky şi Hubocan şi au intrat Duris şi Hancko.

Pe acelaşi subiect

Min. 80 - Duda vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 77 Suedia - Slovacia 1-0. Forsberg deschide scorul dintr-un penalty acordat în urma unui fault comis de Dubravka. Portarul Slovaciei a văzut şi cartonaşul galben. Schimbări în echipa Slovaciei. Au ieşit Mak şi Hamşik şi au intrat Weiss şi Benes.

Min. 71 - Isak ratează o ocazie uriaşă. Şutul său este scos incredibil de Dubravka.

Min. 65 - Schimbări în echipa Suediei. Au ieşit Berg şi Olsson şi au intrat Claesson şi Quaison.

Min. 60 - Ocazii mari la ambele porţi. Slovacul Kucka şi suedezul Augustinsson au trecut pe lângă deschiderea scorului.

17.01 - Suedia a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 46 - Este pauză la St. Petersburg. Suedia şi Slovacia sunt la egalitate, 0-0, după o primă repriză modestă şi în care cele două echipe s-au apropiat rar de poarta adversă.

Min. 23 - Olsson a văzut cartonaşul galben pentru un fault.

16.00 - Slovacia a avut lovitura de start în meciul de la St. Petersburg.

Janne Andersson, antrenorul Suediei, începe cu Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Berg, Isak.

Stefan Tarkovic, antrenorul Slovaciei, începe cu Dubravka - Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan -  Koscelnik, Kucka, Hamsik, Hrosovsky, Mak - Duda.

Suedia şi Slovacia au început cu dreptul Euro 2020, iar vineri vor să confirme rezultatele bune din prima etapă, mai ales în condiţiile în care reprezentanţii celor două echipe ştiu că un nou rezultat pozitiv le poate asigura, în mare măsură, calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

În prima etapă din grupe, Suedia a anihiliat echipa Spaniei, cele două formaţii încheind la egalitate, 0-0, o partidă pe care ibericii au dominat-o steril. De partea cealaltă, Slovacia a trecut de Polonia, 2-1, după un meci în care slovacii l-au redus la tăcere pe superstarul Robert Lewandowski.

Suedia, neînvinsă din octombrie anul trecut

Naţionala de fotbal a Suediei traversează o perioadă bună, chiar dacă egalul cu Spania a pus capăt unui şir de cinci victorii consecutive. Suedia nu a mai pierdut din octombrie anul trecut, când ceda, scor 2-4, împotriva Franţei, într-o partidă jucată în deplasare, în UEFA Nations League.

De atunci, Suedia a bifat cinci victorii la rând, împotriva unor adversari ce-i drept mai modeşti, dar şi egalul cu Spania, meci în care apărarea Suediei a arătat că echipa poate ajunge în fazele superioare ale Euro 2020.

Slovacia, outsiderul care a dat lovitura cu Polonia

Naţionala de fotbal a Slovaciei a produs una dintre marile surprize din prima etapă de la Euro 2020, învingând Polonia, scor 2-1. Asta pentru că toată lumea se aştepta la un nou recital al lui Lewandowski, situaţie tradusă în faptul că victoria Poloniei avea o cotă de 1,7, 1,8, în timp ce succesul Slovaciei era cotat cu 5,8, ceea ce înseamnă că cine a pariat pe victoria Slovaciei s-a umplut de bani.

Victoria obţinută împotriva Poloniei a confirmat, practic, şi inconstanţa Slovaciei, echipă care este în stare să facă egal în Austria, 0-0, sau să bată în Ungaria, 2-1, dar şi o echipă care face doar 2-2 acasă cu Malta sau care pierde cu Israel acasă, 2-3.

Meciul dintre Suedia şi Slovacia este arbitrat de o brigadă din Germania

Duelul dintre Suedia şi Slovacia, din etapa a doua a grupelor de la Euro 2020, este condus de o brigadă din Germania ce îl are la centru pe Daniel Siebert. Acesta este asistat de Jan Seidel şi de Rafael Foltyn. Daniel Siebert are 37 de ani şi este arbitru internaţional din 2015. Este la al doilea meci pe care îl conduce la Euro 2020, după ce a arbitrat şi partida dintre Scoţia şi Cehia, meci câştigat de cehi, cu 2-0.

Meciul dintre Suedia şi Slovacia se joacă pe Krestovsky Stadium, din St. Petersburg, o arenă cu circa 68.000 de locuri. Este al patrulea meci de la Euro 2020 care se joacă pe arena din St. Petersburg, după Belgia - Rusia 3-0, Finlanda - Rusia 0-1 şi Polonia - Slovacia 1-2. Pe arena din St. Petersburg se mai joacă Suedia - Polonia şi Belgia - Finlanda, din ultima fază a grupelor, dar şi un meci din faza sferturilor de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Euro 2020 » Suedia trece de Slovacia, la Euro 2020, şi rămâne în lupta pentru calificarea în optimile de finală