Antena Meniu Search
x

Live Text Ucraina trece de Suedia, după prelungiri, şi se califică în sferturile de finală de la Euro 2020

Naţionala de fotbal a Ucrainei s-a calificat, marţi seara, în sferturile de finală ale Euro 2020, după ce a trecut cu 2-1, după prelungiri, de Suedia, la capătul unui meci jucat la Glasgow, în Scoţia.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 00:38

Meciul dintre Suedia şi Ucraina a fost unul de mare luptă
Meciul dintre Suedia şi Ucraina a fost unul de mare luptă - Profimedia
  • Ucraina joacă împotriva Angliei, în sferturile de finală de la Euro 2020.

Min. 120 - Este final de meci la Glasgow. Ucraina se impune, graţie unui gol marcat la una dintre ultimele faze ale meciului. Ucraina se impune graţie modului în care a gestionat mai bine anumite momente de joc. Ucraina trece de un meci infernal cu Suedia şi se pregăteşte să înfrunte, în sferturi, echipa Angliei, într-o partidă care se joacă pe 3 iulie pe Stadionul Olimpico, din Roma.

Min. 120 Suedia - Ucraina 1-2. Zinchenko centrează de pe stânga şi Dovbyk înscrie cu o superbă lovitură cu capul.

Min. 118 - Încă o schimbare în echipa Ucrainei. Intră Bezus în locul lui Sidorciuk.

Min. 106 - Dovbyk a intrat în locul lui Yarmolenko.

Pe acelaşi subiect

00.14 - Ucraina a avut lovitura de start în repriza a doua de prelungiri.

Min. 105 - Daniele Orsato pune capăt primei reprize suplimentare, după ce a fost nevoit să o prelungească cu mai mult de cinci minute. Jucătorii celor două echipe sunt extrem de afectaţi de efortul depus. 

Min. 101 - Suedia îşi betonează apărarea, după ce l-a pierdut pe Danielsson, eliminat. Helander a intrat în locul lui Olsson. Besedin, jucătorul lovit de Danielsson, a fost înlocuit cu Tsygankov.

Min. 99 - Danielsson vede cartonaşul roşu pentru o intrare dură asupra unui adversar. Iniţial s-a acordat doar cartonaş galben, dar ulterior suedezul a văzut cartonaşul roşu, după intervenţia arbitrului video.

Min. 97 - Trei schimbări în echipa Suediei. Au ieşit Kuluşevski, Isak şi Larsson şi au intrat Quaison, Berg şi Claesson.

Min. 94 - Încă o schimbare în echipa Ucrainei. Intră Makarenko în locul lui Stepanenko.

Min. 91 - În echipa Ucrainei a intrat Besedin în locul lui Yaremchuk.

23.51 - Suedia a avut lovitura de start în prima repriză de prelungiri.

Min. 90 - Se fluieră finalul primelor 90 de minute ale meciului de la Glasgow. Suedia şi Ucraina sunt la egalitate, 1-1, astfel că o să avem două reprize de prelungiri.

Min. 85 - Forsberg vede cartonaşul galben pentru o lovitură aplicată unui adversar.

Min. 83 - Schimbări în echipa Suediei. Ies Augustinsson şi Lustig şi intră Krafth şi Bengtsson.

Min. 79 - Yarmolenko vede cartonaşul galben pentru proteste.

Min. 70 - Forsberg se distrează cu apărarea Ucrainei şi şutează violent în transversală. Kuluşevski a văzut un cartonaş galben pentru fault.

Min. 66 - Kuluşevski şutează frumos, din unghi, şi portarul Ucrainei respinge cu greu în corner.

Min. 61 - Schimbare la Ucraina. A ieşit Şaparenko şi a intrat Malinovsky.

Min. 56 - Răspunsul Suediei vine imediat. Forsberg şutează şi el în bară.

Min. 55 - Sidorciuk ratează o ocazie mare pentru Ucraina. Şutul său zguduie bara porţii suedeze, iar apoi mingea se duce în aut de poartă.

23.00 - Suedia a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului de la Glasgow.

Min. 45 - Este pauză la Glasgow. Suedia şi Ucraina sunt la egalitate, 1-1, după o primă repriză cenuşie şi care a fost salvată de cele două goluri înscrise.

Min. 43 Suedia - Ucraina 1-1. Nordicii egalează cu şansă. Forsberg şutează de la 25 de metri, mingea este deviată de Zabarnyi şi intră în poarta Ucrainei.

Min. 29 - Larsson şutează prin surprindere din lovitură liberă de la 35 de metri şi portarul Ucrainei respinge in extremis.

Min. 28 Suedia - Ucraina 0-1. Yarmolenko îl deschide pe Zinchenko şi starul lui Manchester City punctează cu un şut în forţă. Este golul de care acest meci avea nevoie pentru a se încinge.

Min. 11 - Yarmolenko ratează prima mare ocazie a meciului. Şutul său din centrul careului a fost respins cu greu de Olsen.

Janne Andersson, antrenorul Suediei, a început cu Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Kuluşevski, Isak.

Andrei Şevcenko, antrenorul Ucrainei, a început cu Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Krivţov, Matviienko - Sidorciuk, Stepanenko, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Şaparenko.

22.00 - Ucraina a avut lovitura de start a meciului de la Glasgow.

Suedia a ajuns în această fază a competiţiei după ce a câştigat Grupa E având şapte puncte din trei meciuri, respectiv cu două puncte mai mult decât Spania, marea favorită a grupei. A fost 0-0 cu Spania, 1-0 cu Slovacia şi 3-2 cu Polonia, ultimul succes obţinut graţie unui gol marcat la ultima fază a meciului.

Emil Forsberg, de la Leipzig, a marcat trei dintre cele patru goluri reuşite de Suedia în grupă, iar de numele său se leagă speranţele nordicilor pentru obţinerea unui rezultat bun şi în partida din optimi cu Ucraina.

Ucraina a prins in extremis calificarea în faza optimilor de finală, după ce a terminat abia pe locul 3 în Grupa C, sub Olanda şi Austria, dar peste Macedonia de Nord. A fost 2-3 cu Olanda, la Amsterdam, după un meci în care ucrainenii au fost aproape de o mare surpriză, un 2-1 chinuit cu Macedonia de Nord şi un 0-1 cu Austria, la Bucureşti, într-un meci în care Ucraina a fost dominată copios.

Puţine goluri în meciurile dintre Suedia şi Ucraina

Suedia şi Ucraina s-au întâlnit de cinci ori în ultimii ani, iar în partidele dintre cele două formaţii în mod normal nu s-au înscris prea multe goluri. Ucraina a câştigat două meciuri, 1-0 în deplasare, în 2008, şi 2-1 la Euro 2012, în timp ce Suedia a bătut-o pe Ucraina cu 1-0 în august 2011, într-un meci amical. Au fost şi două rezultate de egalitate, 1-1, înregistrate în alte două meciuri amicale jucate în februarie 2011.

La Euro 2012, în meciul câştigat de Ucraina împotriva Suediei, cu 2-1, pentru cele două echipe străluceau vedete precum Andrei Şevcenko sau Zlatan Ibrahimovic. Rămâne de văzut cine iese la rampă în partida din această seară care se joacă pe Hampden Park din Glasgow (Scoţia) şi care este arbitrată de o brigadă din Italia alcătuită din Daniele Orsato, Alessandro Giallatini şi Fabiano Preti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Euro 2020 » Ucraina trece de Suedia, după prelungiri, şi se califică în sferturile de finală de la Euro 2020