Antena Meniu Search
x

Video Evaluare naţională, clasa a II-a. Elevii au susţinut testul la limba română sau maternă. La ce foloseşte evaluarea copiilor în şcoala primară

A fost prima zi de evaluare la nivel naţional pentru elevii claselor a doua. Cei mici au avut de rezolvat subiectele la limba română sau limba maternă, iar emoţiile au fost destul de mari la început. Cei mai mulţi s-au relaxat odată ce au aflat cerinţele. Mai mult, o parte dintre ei au spus că au avut cel mai uşor test al vieţii lor de elevi. 

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 17:50

Vezi și

Elevii de clasa a doua din toată ţara au dat astăzi primul examen: Testarea naţională la limba română sau maternă.

Elev: O fişă simplă, simplă de tot.

Elev: Nu am avut nicio emotie, mama mi-a spus că nu contează ce nota iau că aşa o să văd la ce mai am de invatat si o sa invat.

Elev: Am terminat mult mai repede decat trebuia, am verificat de trei ori si era bine 

Pe acelaşi subiect

Evaluarea ar trebui să le arate elevilor, părinţilor şi profesorilor nivelul la care au ajuns cei mici cu însuşirea cunoştinţelor de bază. Iar materiile testate sunt limba română, limba maternă şi matematică.

La ce foloseşte evaluarea copiilor din clasa a II-a

Ioan Puiu, inspector școlar: Sigur că ne punem întrebarea dacă era necesară sau nu era necesara aceasta evaluare. Cadrul didactic, cu rezultatul in fata, incepe sa isi faca un proiect pentru etapele urmatoare. Asta inseamna ca daca are in clasa copii care nu au reusit sa rezolve textul bine, ei trebuie sa faca o recuperare. 

Tocmai de aceea, copiii nu vor primi note în urma testării. Rezultatul va veni sub forma unor coduri care ar trebui să îi ajute pe dascăli şi să le arate exact unde mai au de lucrat cu elevii lor. 

Sidonia Apetrei, învăţătoare: Credem ca a fost fara probleme. Este primul examen, dar ei nu il percep ca pe un examen. Le-am spus ca este doar o tema individuala si nu am speriat copiii cu termenul evaluare.

Şi părinţii au trecut cu bine peste prima evaluare naţională. 

Mama unui elev: Nu am avut foarte mari emotii, stiam ca la clasă s-au făcut subiecte asemanatoare, s-au dat si cateva simulari. 

Testaţi au fost şi elevii de clasa a patra şi a şasea. Pentru clasa a doua rezultatele vor fi afișate în 29 iunie, iar cele finale în 4 iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evaluare Naţională » Evaluare naţională, clasa a II-a. Elevii au susţinut testul la limba română sau maternă. La ce foloseşte evaluarea copiilor în şcoala primară