Antena Meniu Search
x

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2021, înainte de contestaţii. Notele obţinute de elevi sunt afişate astăzi

Primele rezultate obţinute de elevi la Evaluarea Naţională 2021 sunt sunt aşteptate astăzi, până la ora 14.00. Ulterior, copiii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, astfel că rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

Elevi de clasa a VIII-a isi cauta numele pe listele de rezultate obtinute la examenul de Evaluare Nationala
Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2021, înainte de contestaţii. Notele obţinute de elevi sunt afişate astăzi - Mediafax Foto / Marian Ilie

Rezultatele primei etape a Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate în cursul zilei de marţi, cel mai târziu până la ora 14, pe site-ul evaluare.edu.ro, precum și la avizierul unităților de învățământ sau site-urile inspectoratelor școlare. Rezultatele la Evaluarea Naţională le aflaţi pe observatornews.ro, imediat după publicarea lor.

Rezultate Evaluare Naţională 2021, pe fiecare judeţ:

Absolvenții de gimnaziu nemulțumiți de note au posibilitatea contestațiilor.

Pe acelaşi subiect

Evaluarea Nationala 2021: Când şi cum pot depune elevii contestațiile 

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Elevii care depun contestație la Evaluarea Națională 2021 semnează la școală, alături de părinți, o declarație-tip, în care menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, legat de contestații, că acestea vor putea fi trimise și în format electronic, în intervalul specificat. „Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declarație-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a anunțat Ministerul Educatiei.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă. Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021 vor fi afişate pe 4 iulie.

Evaluare Națională 2021 - calendar sesiunea specială

Evaluarea Națională 2021 va avea o sesiune suplimentară în această vară, organizată pentru elevii care nu au putut să se prezinte la data stabilită inițial din cauza pandemiei Covid-19.

  • 28 iunie – 2 iulie 2021 Înscrierea la evaluarea națională - etapa sepecială
  • 5 iulie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
  • 6 iulie 2021 Matematica – probă scrisă
  • 7 iulie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 9 iulie 2021 Depunerea contestațiilor (ora 14:00 – ora 20:00)
  • 10 – 11 iulie 2021 Soluționarea contestațiilor
  • 12 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor (după ora 12:00).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evaluare Naţională » Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2021, înainte de contestaţii. Notele obţinute de elevi sunt afişate astăzi