Note evaluare națională 2021 - edu.ro. Rezultatele după contestații obţinute de elevi la Evaluare în judeţul Giurgiu
Evaluare naţională 2021 - edu.ro. Rezultatele obţinute de elevii de clasa a 8-a din Judeţul Giurgiu, la examenul de evaluare naţională, susţinut în şcolile din România, au fost publicate.
- Rezultatele la Evaluarea Naţională, din judeţul Giurgiu, le aflaţi pe observatornews.ro şi evalaure.edu.ro
UPDATE 10:00 Rezultatele la Evaluarea Naţională din judeţul Giurgiu au fost publicate pe edu.ro. Un elev a obţinut media 10. Puteţi vedea rezultatele, introducând codul, AICI.
Notele obţinute la evaluare de elevii din judeţul Giurgiu. Pe evaluare.edu.ro şi www.observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Giurgiu: subiecte barem şi rezultate evaluare naţională 2021.
Peste 130.000 de elevi au fost înscrişi la Evaluare Naţională, însă la proba de Limba şi literatura română s-au prezentat doar 123.563, în timp ce la examenul de matematică s-au prezentat 123.250. Subiectele au fost considerate în general accesibile, iar examenele au fost lipsite de incidente majore. La limba română au fost trei şcoli unde s-au publicat subiectele mai devreme, iar zece elevi au primit alte subiecte, de la simulare. La Matematică au fost eliminaţi trei elevi pentru tentativă de fraudă.
Acum vin și rezultatele, care sunt publicate pe evaluare.edu.ro și în centrele de examen. Observatornews.ro vă ține la curent cu rezultatele de la Evaluare Națională 2021, afișarea primelor rezultate fiind programată pe 29 iunie, până în ora 14:00.
Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi publicate anonimizat
În conformitate cu regulamentul GDPR, privind protecţia datelor personale, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.
Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, care va fi distribuit la examenul de matematică, în momentul predării lucrării scrise.
Pe site-ul Edu.ro, luni, lista de note va fi însoțită de coduri, în loc de nume și prenume. Astfel, doar cei care au un cod pot vedea nota din dreptul acestuia.
Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Evaluare națională 2021 - cum se calculează media
Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.
Media generală obținută la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere la clasa a IX-a.
Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă.
Ce urmează după ce ai aflat rezultatele la Evaluarea Naţională 2021
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, pe 29 iunie vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Naţională 2021, până în ora 14:00.
Tot pe 29 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, dar şi pe 30 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00, pot fi depuse contestaţii, atât în format fizic, cât şi electronic.
Contestaţiile se vor soluţiona în perioada 30 iunie - 4 iulie 2021.
Pe 4 iulie 2021 vor fi afişate rezultatele finale, după soluţionarea contestaţilor.
În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii".
Admiterea la liceu - repartizare
Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere
MA= 0,2 x ABS + 0,8 x EN
unde:
MA = media de admitere
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.
Rezultate Evaluare Naţională 2021, pe fiecare judeţ:
- ALBA
- ARAD
- ARGEȘ
- BACĂU
- BIHOR
- BISTRIȚA NĂSĂUD
- BOTOȘANI
- BRĂILA
- BRAȘOV
- BUCUREȘTI
- BUZĂU
- CĂLĂRAȘI
- CARAȘ SEVERIN
- CLUJ
- CONSTANȚA
- COVASNA
- DÂMBOVIȚA
- DOLJ
- GALAȚI
- GIURGIU
- GORJ
- HARGHITA
- HUNEDOARA
- IALOMIȚA
- IAȘI
- ILFOV
- MARAMUREȘ
- MEHEDINȚI
- MUREȘ
- NEAMȚ
- OLT
- PRAHOVA
- SĂLAJ
- SATU MARE
- SIBIU
- SUCEAVA
- TELEORMAN
- TIMIȘ
- TULCEA
- VÂLCEA
- VASLUI
- VRANCEA
Evaluare Națională 2021 - calendar sesiunea specială
Evaluarea Națională 2021 va avea o sesiune suplimentară în această vară, organizată pentru elevii care nu au putut să se prezinte la data stabilită inițial din cauza pandemiei Covid-19.
- 28 iunie – 2 iulie 2021 Înscrierea la evaluarea națională - etapa sepecială
- 5 iulie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
- 6 iulie 2021 Matematica – probă scrisă
- 7 iulie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
- 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
- 9 iulie 2021 Depunerea contestațiilor (ora 14:00 – ora 20:00)
- 10 – 11 iulie 2021 Soluționarea contestațiilor
- 12 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor (după ora 12:00)
Evaluarea Naţională 2021 - Limba şi literatura română - subiecte şi barem
La primul subiect, elevii au primit două texte de citit pentru a putea răspunde la cerinţele formulate. Primul text a fost din Pantera Neagră, scrisă de Sorin Titel, iar al doilea un articol din Dilema Veche, "Falsa generozitate", de Stela Giurgeanu, ambele având ca temă prietenia.
La al doilea subiect, elevii au trebuit să îşi imagineze că au participat la un joc alături de colegii lor, în curtea şcolii. Ei au trebuit să scrie un text narativ, de cel puţin 150 de cuvinte, în care să prezinţi o situaţie neprevăzută din timpul jocului, inserând o secvenţă descriptivă şi una dialogată. Elevii au primit 12 puncte pentru conţinutul compunerii şi 8 puncte pentru redactarea compunerii.
Subiectele la limba şi literatura română şi baremul de rezolvare al acestora au fost publicate pe Observatornews.ro, după încheierea examenului. Profesoara Cristina Tunegaru a prezentat live video pe Observatornews.ro cum se rezolvă subiectele la Evaluarea Națională din 2021.
Evalurea Naţională 2021 - Matematică - subiecte şi barem
La matematică, elevii au primit trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte, alte zece puncte fiind oferite din oficiu. Primul subiect a fost de tip grilă şi a avut şase exerciţii de aritmetică la care absolvenţii trebuiau să încercuiască răspunsul corect. Al doilea subiect a fost unul tot grilă şi tot cu şase exerciţii, însă cu probleme de geometrie.
La al treilea subiect, elevilor li s-a cerut să scrie rezolvările complete pentru cele şase exerciţii. Au avut un exerciţiu de aritmetică, două cu funcţii şi trei de geometrie.
Au fost prezenţi 123.250 de candidaţi, reprezentând 93,95% din total. Au absentat de la această probă 7.926 de candidaţi. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 3 candidaţi, dintre care unul a fost prins după ce a primit un mesaj Ro-Alert, care are un sunet specific, chiar dacă telefonul este dat pe modul silenţios. Lucrările celor trei elevi au fost notate cu 1 (unu).
Subiectele la matematică şi baremul de rezolvare al acestora au fost publicate pe Observatornews.ro, după încheierea examenului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰