Antena Meniu Search
x

Video 10 coduri roşii pentru 8 judeţe. În unele zone a plouat în 20 de minute cât într-o lună întreagă

Încă o zi caniculară, dar şi cu furtuni puternice. Meteorologii au emis peste 10 coduri roşii, pentru opt judeţe, până la această oră. În Suceava, două trenuri sunt blocate, după ce linia a fost acoperită de aluviunile de pe versanţi. Vijeliile au rupt zeci de copaci, iar torenţii au inundat şoselele şi casele în mai multe localităţi. 

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 19:15

Vezi și

Din cauza ploilor, 450 de călători sunt blocaţi în două garnituri CFR, între localitățile Pojorâta și Sadova. O alunecare de teren a blocat şinele. 

Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: Au fost comasaţi în trei vagoane şi au fost transportaţi până în Gara Pojorâta. Se lucrează cu utilaj pentru îndepartarea aluviunilor de pe calea ferată. 

Ploile au fost atât pe puternice încât râul Pojorâta aproape a ieşit din matcă. Apa a adus trunchiuri de copaci şi gunoaie în localtăţile prin care trece: "Cam cât de tare a plouat! S-a umplut ditamai canalul!"

În Oraviţa, a plouat în 20 de minute cât pentru aproape o lună întreagă

Pe acelaşi subiect

A fost rupere de nori şi în partea cealaltă a ţării! În Oraviţa, a plouat în 20 de minute cât pentru aproape o lună întreagă. Drumurile s-a transformat în râuri, iar maşinile abia au reuşit să înainteze. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din curţile oamenilor. Şi subsolul spitalului orăşenesc a fost inundat. Angajaţii s-au pus pe treabă cu făraşe şi găleţi.

A fost cod roşu de furtuni şi în judeţul Cluj. Un nor negru a acoperit cerul, iar în scurt timp s-a dezlanţui potopul. Mai multe localităţi de lângă Cluj-Napoca au fost inundate. A plouat torenţial şi în Prahova. Comuna Telega a fost cea mai afectată. Viitura a inundat mai multe case. O familie cu dizabilităţi a fost scoasă din ape de pompieri. 

Două persoane au avut nevoie de ajutor în Prahova

Tânăr: A umplut tot, de unde nu ai unde te retrage. Venea din stânga, venea din dreapta şi m-a prins în mijloc. 

Costel Brezeanu, primar Telega: Un potop foarte puternic de ploaie, cred că au fost 80 de l/mp şi ne-a inundat aproape toată localitatea. 

Tot în Prahova, două persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. Au încercat să treacă prin albia râului Teleajen, dar nivelul apei a crescut brusc şi au fost nevoiţi să se refugieze pe o limbă de nisip.

Furtună şi în Capitală. Turişti blocaţi în Băile Herculane

A fost furtună şi în Bucureşti. Locuitorii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT să se adapostească. 18 copaci şi doi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vânt. Canalizările de pe unele străzi dar şi din Gara de Nord nu au mai făcut faţă. 

Ploi puternice au fost şi în Craiova, Hunedoara şi Mureş. O perdea de ploaie a acoperit şi oraşul Braşov. Peste 200 de turişti din Olanda, Danemarca şi Germania au rămas blocaţi pe un drum montan care leagă oraşul Uricani de Băile Herculane. Ei participau la un tur al Europei în masini retro. Ploile au adunat aluviuni pe şosea, iar automobilele nu au mai putut înainta. Şoferii au cerut ajutorul autorităţilor. 

Sabin Cornoiu, Salvamont: Am trimis echipaje de salvare montană din trei judeţe diferite. Două persoane au primit prim ajutor din partea Serviciului Salvamont Gorj, iar o persoană din partea SMURD. 

Pe acelaşi traseu urmează să circule alte 600 de maşini zilele viitoare. Trei sferturi de ţară sunt sub cod galben sau portocaliu de ploi şi furtuni până la miezul nopţii. Pe parcursul zilelor următoare ploile se vor muta şi în estul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » 10 coduri roşii pentru 8 judeţe. În unele zone a plouat în 20 de minute cât într-o lună întreagă