Antena Meniu Search
x

Video 10 km din Autostrada Bucureştiului, inaugurați după un an întârziere. Când ar urma să fie gata integral: "Facem autostrăzi, de 40 de ani tot facem"

În ultimele ore ale anului, o nouă porţiune de autostradă a fost deschisă. 10 kilometri din Autostrada Bucureştiului, o variantă pentru mereu aglomerata centură a Capitalei. Şoferii se plâng, însă, că lucrările avansează prea încept. Abia din 2027 ar putea scăpa de gropi şi ambuteiaje.

de Redactia Observator

la 30.12.2023, 20:19

Vezi și

 Cu un an întârziere, prima bucată din Autostrada de Centură Bucureşti, sectorul sudic, este gata. Îi ajută mai ales pe localnicii din Jilava și Bragadiru, două localităţi mari de la marginea Capitalei. Însă, din cei 16 kilometri cât are lotul doi, doar 10 au fost daţi în circulaţie.

Alin Stan, reporter Observator: Aici se termina brusc Autostrada Zero. Restul de 6 km din lotul 2 sunt finalizați, dar rămân, deocamdata, "muzeu". Şi asta pentru că Lotul 1, în continuare spre DN4 și A2, este în întârziere. Cel mai probabil, va fi inaugurat la jumatatea anului viitor.

Bărbat: S-au apucat cam târziu, dar asta este. Încet-Încet facem autostrăzi, de vreo 40 de ani tot facem.

Autostrada care va ocoli Capitala rămâne încă un vis

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructură: Circulăm doar pe 10 kilometri pentru că restul din acest lot, undeva la 6,3 kilometri până aproape de DN 4, această bucată, Compania de drumuri nu a reuşit să apese butoanele care trebuie. Butoanele contractuale, astfel încât să facă antreprenorul să se mobilizeze corespunzător. Încă din vară cand era clar că nu o să reuşească să inaugureze şi să-şi respecte contractele.

Autostrada care va ocoli Capitala rămâne un vis care se va îndeplini peste trei ani.

Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Noi vizăm să deschidem partea de Sud a Autostrăzii de la A1 până la A2 integral, în aşa fel încât acest semi inel care este foarte important să poată să preia tot traficul de tranzit între cele două autostrăzi, dar şi traficul greu care vine dinspre Bugaria, Grecia şi Turcia.

România încheie anul cu 96 de kilometri noi de autostradă și drum expres, dar ministrul Grindeanu promitea peste 100.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » 10 km din Autostrada Bucureştiului, inaugurați după un an întârziere. Când ar urma să fie gata integral: "Facem autostrăzi, de 40 de ani tot facem"