Antena Meniu Search
x

Video 11 elevi din Bucureşti au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au stat la cort la Berca, în zona Vulcanilor Noroioși. Ce i-ar fi îmbolnăvit

Aventura unor cercetaşi s-a încheiat la spital. Mai mulți elevi și adulți s-au ales cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat în campingul în care au stat la cort peste noapte. Erau în zona Vulcanilor Noroioși. Pe drum, în microbuze, copiilor li s-a făcut rău pe rând. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.06.2024 , 20:52

"Au ajuns la spital 11 copii și 2 adulți. Aveau dureri abdominale, vărsături și o stare generală precară. Pacienții au fost stabilizați și au rămas sub supraveghere medicală. Grupul format din 39 de copii și 3 adulți din București a înnoptat într-un camping din Berca, în apropiere de Vulcanii Noroioşi. Ieri, la prânz, au mâncat la restaurantul din camping, iar cina şi mic dejunul din această dimineaţă le-au preparat singuri. Ouăle, spun oamenii, ar fi elementul comun, însă nu se ştie exct de la ce a pornit totul. Azi, când au plecat la drum, au început să se simtă rău mai mulți dintre aceștia, aveau simptomele specifice unei toxiinfecții alimentare. În localitatea Măgura a oprit autocarul și s-a sunat la 112", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

39 de copii şi 3 adulţi, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, la Măgura

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău intervine în acest moment pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane care acuză stare de rău şi prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară, în localitatea Măgura. Din primele informaţii, grupul este format din 39 copii şi 3 adulţi”, a transmis, duminică, ISU Buzău.

Vezi și

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi trei ambulanţe din cadrul SAJ. ”La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conştiente şi cooperante, dintre acestea 11 copii şi 3 adulţi au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău 13 persoane (11 copiii şi 2 adulţi), un adult refuzând transportul la spital”, a mai transmis sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Spitalul Județean de Urgență Buzău precizează că la UPU au ajuns 11 copii și 2 adulți, cu simptome de toxiinfecție alimentară. Prezentau vărsături, dureri abdominale și scaune diareice. La această oră, toți pacienții sunt stabili hemodinamic, în curs de investigații, sub supraveghere medicală.

Cei 11 copii au vârste cuprinse între 8 și 11 ani și sunt din București.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi a identifica sursa îmbolnăvirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » 11 elevi din Bucureşti au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au stat la cort la Berca, în zona Vulcanilor Noroioși. Ce i-ar fi îmbolnăvit