Antena Meniu Search
x

Video 12 elevi din Azuga au ratat Evaluarea Națională, după ce o profesoara i-a lăsat corigenți. Le-ar fi trecut în catalog notele de la simulare, fără acord

Caz revoltător la Liceul Teoretic Azuga, din Prahova. 12 elevi dintr-un total de 18 au ratat intrarea la examenul de Evaluare Naţională, după ce profesoara de matematică i-a lăsat corigenţi. Dascălul le-ar fi pus în catalog notele de la simularea examenului de Capacitate, fără a primi însă vreun acord oficial. Acum, conducerea şcolii a început cercetarea disciplinară a profesoarei.

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 08:07

Vezi și

Doisprezece elevi de clasa a opta dintr-un total de optsprezece, cu rezultate foarte bune la învăţătură, pe tot parcursul celor patru ani de gimnaziu, şi-au ratat şansa de a participa la examenul de Evaluare Naţională. Au fost lăsaţi corigenți la matematică, chiar în ultimul semestru.

Irina Radu, părinte: În ultima vineri de la sfârşitul anului le-a spus: "pe cei corigenți, luni vă ascult la formule." Luni copilul s-a dus la şcoală şi a întrebat-o: "doamna, aţi spus că e cei corigenti ne ascultaţi din formule. " La care doamna: "nu, nu pentru corigente".

Părinţii au depus plângere la Poliţie și sunt revoltați

Profesoara ar fi încălcat regulamentul şi le-ar fi trecut elevilor notele pe care aceştia le-ar fi obţinut la examenul de simularea a Evaluării Naţionale, fără să le ceară acordul părinţilor sau elevilor.

Pe acelaşi subiect

Andreea Birău: Mi s-a părut aşa un act răzbunător, ceea ce a făcut doamna profesoară. Cred că nu este adecvat unui cadru didactic.

Florentina Lungu: În prima zi de vacanţă le-a pus absenţe. La unii l-a motivat, la alţii nu. Nu ştie ce face. Nu ştie ce face. Nu răspunde de faptele ei. 

Părinţii au depus plângere la Poliţie şi au înaintat un memoriu cu 100 de semnături către Inspectoratul Şcolar Prahova şi Ministerul Educaţiei, iar acum, conducerea şcolii a început cercetarea disciplinară a profesoarei.

Ioana Rizea, ISJ Prahova: Am cerut direcţiunii şcolii să ne furnizeze toate informaţiile, toate demersurile pe care ei le-au făcut. În acelaşi timp am demarat propria anchetă. 

Narcisa Mincu, directoare Liceul Teoretic Azuga: Este o comisie, care va cerceta aceste plângeri şi va întocmi un raport în urma cercetării disciplinare.

Poliţia a deschis pe numele profesoarei un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, iar elevii lasaţi corigenţi vor fi nevoiţi să intre doar la liceele în care mai au locuri libere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » 12 elevi din Azuga au ratat Evaluarea Națională, după ce o profesoara i-a lăsat corigenți. Le-ar fi trecut în catalog notele de la simulare, fără acord