Antena Meniu Search
x

Video 13 ani de aşteptare pentru 15 km de autostradă: în curând se va putea circula neîntrerupt între Cluj Napoca şi Târgu Mureş. Ciolacu promite sute de kilometri noi în 2024

În curând, vom putea circula fără întrerupere de la Cluj Napoca la Târgu Mureş. După mai bine de 13 ani de aşteptare, s-au finalizat lucrările pe tronsonul lipsă dintre Câmpia Turzii și Chețani, de pe Autostrada Transilvania. Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor Sorin Grideanu au vizitat astăzi şantierul pentru "aplauzele" de final.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.12.2023, 13:50

Vezi și

"Trebuia să termine undeva în august 2024, asta înseamnă cu 8-9 luni mai repede. Felicitări Probabil joi seara se va da în circulaţie acest tronson. Până la finalul anului viitor, să dăm drumul la cel puţin 250 de km de autostradă şi drum express. Un lucru absolut realizabil. Avem noul buget, e record bugetul la Transporturi pentru anul 2024", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. "Domnul ministru şi-a asumat că vom finaliza 250 de kilometri de autostradă şi drum express. Şi să ne pregătim şi pentru anul viitor, când, de asemenea sper să terminam negocierile pentru aderarea, de această data, la spaţiul Schengen terestru", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Constructorul a terminat proiectul mult mai devreme

Mai e foarte puţin de lucru, stadiul lucrărilor este la 97-98%, dar spune, constructorul, acest lot dintre Cheţani şi Câmpia Turzii va fi dat în folosinţă începând de joi seară. Proiectul a fost abandonat în 2016, dar noul constructor a reluat lucrările în acest an. Acum se trasează ultimele marcaje şi se instalează ultimele indicatoare rutiere pentru ca cel târziu până în ultima zi a anului şoferii să poată circula.

Firma austriacă ce a preluat lucrările, pentru 420 de milioane de lei, avea ca termen contractual luna august a anului viitor. Succesul celor 16 kilometri de autostradă a fost "aplaudat" printr-o vizită pe şantier de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu şi de premierul Marcel Ciolacu care au promis că la anul vor fi daţi în folosiţă peste 200 kilometri noi de autostradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » 13 ani de aşteptare pentru 15 km de autostradă: în curând se va putea circula neîntrerupt între Cluj Napoca şi Târgu Mureş. Ciolacu promite sute de kilometri noi în 2024