Antena Meniu Search
x

Video Haos total în negocierile pentru legea bugetului pentru 2024. Din "Ordonanţa Trenuleţ" au dispărut procentele privind creşterea salariilor profesorilor

S-a schimbat modificarea. După o şedinţă tensionată, începută cu o întârziere de nouă ore, Guvernul a aprobat bugetul pe 2024. Şi au apărut schimbări pentru programele Rabla şi Casa Verde.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 15.12.2023, 13:47

Vezi și

Subvenţia pentru maşini electrice va scădea anul viitor de la 54.000 de lei, la 25.500 de lei. Modificări sunt şi pentru cei care vor să cumpere o maşină hibrid. Subvenţia va scădea şi în acest caz, de la 26.000 de lei, la 13.000 de lei. Premierul dă asigurări că Programul Casa Verde Fotovoltaice nu va suferi modificări în 2024, aşadar subvenţia va rămâne la 20.000 de lei.

Şedinţa de Guvern a întârziat mai bine de 9 ore

O măsură importantă adoptată se referă la cei 200 de lei scutiţi de taxe din salariul minim pe economie. Această măsură a fost prelungită în anul următor până în momentul în care va creşte iar salariu minim pe economie. Guvernul şi-ar dori să majoreze acest salariu minim, de la data de 1 iulie, la suma de 3.700 de lei brut, însă vor continua discuţiile cu sindicatele şi patronatele în acest caz.

Profesorii vor avea parte de o majorare salarială de 20% anul viitor, însă în aşa-numita "Ordonanţă Trenuleţ" nu mai sunt prevăzute acele procente: 13% de la 1 ianuarie, respectiv 7% de la 1 iulie. Aşadar, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii vor veni cu un alt act normativ şi vor spune exact cu cât vor creşte salariile profesorilor şi în câte etape.

Ieri, 14 decembrie, a fost o şedinţă de Guvern care a întârziat mai bine de 9 ore. S-a terminat undeva pe la miezul nopţii şi au fost foarte multe modificări şi negocieri pentru legea bugetului şi "Ordonanţa Trenuleţ".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Haos total în negocierile pentru legea bugetului pentru 2024. Din "Ordonanţa Trenuleţ" au dispărut procentele privind creşterea salariilor profesorilor