Antena Meniu Search
x

1.300 de elevi din orașul Vulcan, trimiși de urgență acasă. Școlile au fost evacuate din cauza mirosului puternic de sulf

Panică printre elevii mai multor şcoli din judeţul Hunedoara. 1.300 de copii din Vulcan au fost trimişi acasă de profesorii lor. Dascălii au decis să întrerupă orele din cauza mirosului puternic de sulf din oraş. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 10.01.2024, 17:20

Vezi și

Aprlul la 112 a venit în jurul orei 13, iar la scurt timp, ISU Hunedoara a anunțat că în orașul Vulcan se simte un miros puternic de gaz, probabil sulf. 

"Din primele verificări reiese că sursa ar putea fi instalaţia de desulfurare a Uzinei Electrice Paroşeni. Potrivit directorului general al Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ), Eusebiu Durbacă, cantitatea de sulf evacuată în atmosferă, în urma procesului tehnologic, este în limitele normale", a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

S-au demarat imediat verificări ample care au dus spre instalația de desulfurare a uzinei electrice de la Paroșeni. Cantitatea de sulf evacuată în atmosferă, în urma procesului tehnologic, este în limite normale, a transmis conducerea Complexului energetic Valea Jiului.

Chiar și așa, prefectul județului Hunedoara a convocat de urgență grupul de suport tehnic din cadrul CJSU ca să se afle exact ce s-a întâmplat și ca să se ia măsurile care se impun în aceste cazuri. Pentru a se evita orice risc, cursurile au fost oprite, iar tinerii trimiși acasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » 1.300 de elevi din orașul Vulcan, trimiși de urgență acasă. Școlile au fost evacuate din cauza mirosului puternic de sulf