Antena Meniu Search
x

Video 17.000 de euro strânși la licitația pentru Centrul de Recuperare al militarilor români, de la Târgoviște

Licitaţia "pentru cei rămaşi" a mai pus o cărămidă la Centrul de Recuperare pentru eroii noştri. Aseară, evenimentul în care au fost cumpărate obiectele donate de jurnalişti, sportivi de performanţă sau chiar de Casa Regală a României, a strâns 17.000 de euro. O sumă importantă, dar insuficientă pentru finalizarea locului de vindecare. În urmă cu puţin timp, premierul Orban a promis că statul se va implica în finalizarea proiectului ce-şi onorează eroii.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 12.11.2020, 22:14

Vezi și
  • 30 de oameni a pierdut România pe front, iar mii au rămas cu răni ce au nevoie de vindecare
  • Suma va contribui la construirea acoperişului Centrului de Recuperare de la Târgovişte

Aproape opt ore a durat licitaţia "pentru dreptul la viaţă" şi, aşa cum niciun camarad nu e lăsat în urmă, niciun obiect nu a rămas neadjudecat.

Cel mai mult a primit fotografia din vârful Everest făcută de alpinistul Alex Găvan - 2.000 de euro. Iar Alex a ţinut să-i mulţumească, direct, eroului anonim.

Alex Găvan, alpinist: Ajutând la realizarea primului centru de refacere şi reabilitare pentru militarii răniţi, nu ai cumpărat o simplă fotografie, ci ai adus energia înaltă a Himalayei în casa ta!

Racheta de tenis a lui Hora Tecău, mingea de handbal a naţionalei României, sau setul de ceşti de colecţie donat de casa Regală a Românei au fost doar câteva dintre obiectele scoase la licitaţie aseară.

Alina Panico, reprezentant casă de licitație: 17.000 de euro au fost strânşi în urma vânzării celor aproximativ 30 de piese de colecţie.

O sumă importantă, care va contribui la construirea acoperişului Centrului de Recuperare de la Târgovişte, dar insuficientă pentru finalizarea lucrărilor. Observator, camaradul media al veteranilor, va lupta în continuare pentru ei.

Sonia Simionov, reporter Observator: Le mulţumesc absolut tuturor oamenilor pentru sprijinul pe care l-au oferit. Mi-aş dori ca, într-un final, să reuşim să implicăm statul aşa cum toate statele membre NATO au reuşit să o facă.

În urmă cu mai puţin de trei ore, pentru prima dată de la începutul acestui proiect, am primit o promisiune importantă de la cel mai înalt nivel.

Ludovic Orban, premierul României: Vom găsi o posibilitate. E o discuţie inclusiv cu ministrul Boloş pentru a căuta o formă de finanţare pe fonduri europene, dacă nu reuşim să găsim o axă de finanţare îi vom ajuta de la bugetul de stat.

30 de oameni a pierdut România pe front. Peste 14.000 de militari au rămas cu răni care au nevoie de vindecare. Şi, pentru ei, orice ajutor. contează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 17.000 de euro strânși la licitația pentru Centrul de Recuperare al militarilor români, de la Târgoviște